I torsdags blev BHJ Salen i Ahlmannsparken i Gråsten fyldt med mennesker, der søgte inspiration, fællesskab og indsigt. Anledningen var et foredrag af Karina Elgaard Johansen, der delte sin personlige rejse med at leve med borderline-diagnose og overvinde et alkoholmisbrug. Arrangementet, der bød på både fællesspisning og en åbenhjertig fortælling, blev en aften fuld af varme, refleksion og samhørighed.
Med en ærlig og åben tilgang delte Karina Elgaard Johansens sin personlige historie, fra de svære år med misbrug og psykisk sygdom til det liv, hun lever i dag som frivillig i varmestuen i Sønderborg. Hendes beretning var både rørende og inspirerende og gav de fremmødte et unikt indblik i de udfordringer, der følger med en borderline-diagnose og kampen mod afhængighed.
Efter foredraget blev der åbnet for en dialog med publikum. Mange havde spørgsmål og kommentarer, og det udviklede sig til en livlig og givende samtale. Karina Elgaard Johansens svarede ærligt og reflekteret på alle spørgsmål og delte gavmildt ud af sine erfaringer. Samtalen viste, hvor vigtigt det er at bryde tabuer omkring psykisk sygdom og misbrug og understregede værdien af åbenhed og fællesskab.
Aftenen i Gråsten var ikke blot Karina Elgaard Johansens første offentlige foredrag, men også en stærk påmindelse om, at det er muligt at komme videre og få et godt liv trods store udfordringer. Hendes historie tjente som en inspiration for mange, og arrangementet viste, hvordan samtale og fællesskab kan skabe forståelse og støtte. Det skriver arrangørerne til SønderborgNYT.
Arrangementet var arrangeret af KGGO, en forening der arbejder for at skabe meningsfulde fællesskaber for alle.