En eftermiddag for pårørende til misbrugere

Marie Brixtofte. Foto: Ole Kæhler
Marie Brixtofte. Foto: Ole Kæhler
23. maj 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag eftermiddag fortalte Marie Brixtofte, hvordan det var at vokse op i en familie med alkoholmisbrug – og det gjorde hun ved et arrangement, som Misbrugscenter havde lavet for pårørende til alkohol- og narkomisbrugere.

Marie Brixtofte er datter af tidligere Farum-borgmester og folketingsmedlem for Venstre, Peter Brixtofte, der ifølge datteren havde et stort alkoholmisbrug.

“Vi skal huske, at vi er hulemennesker, der bor i huse. Det er livsvigtigt, at børn har nærværende forældre, som passer på dem”, sagde Marie Brixtofte og fortalte, at vores frygt ikke er rationel.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Meget få synes om at gå alene i en skov en mørk nat, mange er bange for edderkopper – mens mange er ikke bekymrede for at læse en sms, mens de kører bil på motorvejen”.

Marie Brixtofte fortæller, at børn, der ikke føler sig passet på, de føler, de er i livsfare.

“Vi er jo hulemennesker og det handler om overlevelse. Hvis et barn er overladt til sig selv på savannen, så overlever det ikke”.

Arrangementet, som begyndte klokken 14 og varer til klokken 20, var sat i scene af Misbrugscenter og de frivillige foreninger, der har tilbud til pårørende til misbrugere havde stande i lokalet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det er rigtigt godt, at pårørende kan mødes og også at foreningerne kan vise sig frem”, sagde formand for Social, Senior og Handicap-udvalget Stefan Lydal, som også holdt velkomsttalen.

“Pårørende til misbrugere – hvad enten det drejer sig om alkohol eller narkotika – har rigtigt gode muligheder for at hjælpe. I Sønderborg Kommune kan de henvende sig til AA, NA, Hjælp til Selvhjælp, Lænken eller Misbrugscenter. Og børn kan få rigtig god hjælp hos Tuba – så der er mange muligheder”, siger lederen af Misbrugscenter, Lone Tietgen, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er der billeder fra arrangementet.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...