En god og en skidt nyhed fra regionen

21. august 2015 Erhverv

Sundhedsområdet i de fem regioner løftes med økonomiaftalen med cirka 1 mia. kr., hvilket svarer til de forventede stigninger til medicin i 2016. Hertil kommer allerede besluttede løft i 2016 på knapt ½ mia. kr. til blandt andet kræftbehandling, øget indsats mod kronisk sygdom og løft af psykiatrien, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det var den gode nyhed. Den mindre gode er, at Region Syddanmark får 180 millioner færre end behovet er.

Sparekniven skal slibes

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephanie Lose skal have sparekniven i brug.

Stephanie Lose skal have sparekniven i brug.

Region Syddanmark har forud for forhandlingerne beregnet et behov for ekstra 500 mio. kr., for at regionen kunne undgå besparelser 2016. Med aftalen får regionen kun omkring 320 mio. kr. ekstra.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Allerede i 2015 kommer vi til at mangle penge til ny dyr medicin. Det er penge, som ikke bliver dækket i denne aftale. Min umiddelbare vurdering er derfor, at vi i Region Syddanmark kommer til at mangle cirka 200 mio. kr. på næste års budget. Så sådan som jeg ser det, er der ingen vej uden om en omfattende sparerunde”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

“Det nøjagtige sparekrav kender vi ikke på nuværende tidspunkt, fordi regeringen samtidig har bebudet, at man vil finde flere penge i forbindelse med finansloven”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...