En milliard kroner ligger og venter på kommunerne søger

6. maj 2016 Politik

Der var under topartsforhandlingerne enighed om, at kommunerne har brug for ekstra hjælp til at håndtere det aktuelle flygtningepres. Derfor er der nu samlet set blevet afsat 1 mia. kr. , og kommunerne kan fra i dag søge midler fra to forskellige boligpuljer – målrettet henholdsvis almene boliger og midlertidige boliger.

Inger St'øjberg er glad for at kunne tilbyde kommunerne en milliard kroner. Foto: Ole Kæhler

Inger Støjberg er glad for at kunne tilbyde kommunerne en milliard kroner. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er afsat 640 mio. kr. til at etablere små almene familieboliger med en billig husleje. Kommunerne er velkomne til at opføre større boliger, men mindst halvdelen af boligerne i det enkelte byggeri skal være mindre end 55 m2. Puljen fordeles med udgangspunkt i fordelingen af flygtninge mellem kommuner og med afsæt i den enkelte kommunes boligbehov. Kommunerne har fuld anvisningsret til boligerne, så de kan målrettes flygtninge. I alt kan der med denne pulje etableres op mod 10.000 nye boliger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er afsat 150 mio. kr. til statslig medfinansiering af midlertidige boliger og ombygning af egnede tomme bygninger til flygtninge. Dette vil give kommunerne langt større fleksibilitet.

Udlændinge-, integrations og boligminister Inger Støjberg siger til Altinget:

”Der er ikke nogen tvivl om, at det er en meget stor udfordring for kommunerne at finde boliger til de mange flygtninge, så jeg er rigtig glad for, at vi fik indgået en god aftale, som nu føres ud i livet. Regeringen giver hermed en markant økonomisk saltvandsindsprøjtning, som vil kunne mærkes. Både i forhold til boliger og i forhold til integration. Og som sidegevinst vil flere billige boliger komme alle med lave indtægter til gode.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Allerede nu kan kommunerne søge om at få del i de mange penge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...