En varmepumpe kan være en billigere varmeløsning end fjernvarme

14. april 2021 Erhverv
Varmepumpe. Arkivfoto
Varmepumpe. Arkivfoto

Der er en del mennesker, som har fået penge retur fra Skat og der også udbetalt ekstra feriepenge – og det gør, at der er en del, som har ekstra mange penge på kontoen – og strafrente til banken kan være virkeligheden.

“Men er man boligejer, så giver det rigtig god mening, hvis man overvejer at købe en varmepumpe og bruge den i stedet for oliefyr”, siger afdelingsleder Jesper Carlsen fra Thybo Køleteknik i Sønderborg, som er klar til at komme med nogle muligheder og priser.

“Varmepumpen skærer fra dag ét 30 til 35 procent af varmeregningen, hvis der i dag bruges olie eller gas som varmekilde”, siger Jesper Carlson til SønderborgNYT. Det betyder, at investeringen på få år kommer ind igen – og når den er dækket, så er der flere penge til forbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg er der forholdsvis billig fjernvarme.

“Men det er der ikke alle steder og en 60-65 procent af betalingen til fjernvarmen er faste afgifter, mens den resterende del er det egentlige varmeforbrug. Så er fjernvarmen ikke billig, bliver varmepumpen den økonomisk rigtige løsning”, siger afdelingslederen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOFs online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med […]

Læs mere...