En velfungerende og moderne børnetandpleje

11. november 2015 Sundeved

En moderne og velfungerende børnetandpleje. Sådan er situationen i dag, hvor der gennem et målrettet tandlægeudviklingsarbejde er taget hånd om en række problemer, som børnetandplejen stod overfor for et par år siden, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2013 lavede KL´s Konsulentvirksomhed en analyse af børnetandplejen i Sønderborg Kommune. Baggrunden var bl.a. at tandplejen havde svært ved at opfylde kravet om, at børnene skal indkaldes til undersøgelse mindst hver 18. måned. Der var også udfordringer med at rekruttere tandlæger til børnetandplejen.

Samtidig skulle børnetandplejen i gang med at skære ned på antallet af klinikker.

KL´s analyse indeholdt en række anbefalinger, som efterfølgende blev skrevet i en Handleplan for Tandplejen, der blev godkendt af Sundhedsudvalget sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Status er nu, at der er rettet op på de forhold, der blev påpeget i analysen. Et målrettet udviklingsarbejde har ført til, at Sønderborg Kommune i dag har tre moderne og velfungerende klinikker i Nordborg, Gråsten og Sønderborg.

De tre klinikker giver mulighed for at øge fleksibiliteten i form af udvidede åbningstider på sene eftermiddage. Det er en stor fordel for borgere med skæve arbejdstider og giver også god mening i forhold til den nye skolereform, der har ført til længere skoledage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dejligt der er rettet op på tingene, siger Helge Larsen.

Dejligt der er rettet op på tingene, siger Helge Larsen.

Ventelisten til undersøgelse er væk og undersøgelsesintervallerne bliver tilpasset det enkelte barn, således at 25 procent af børnene indkaldes til undersøgelse hver 8. måned og resten med varierende intervaller fra 12 – 15 måneder. I april 2014 blev der ansat en leder af tandplejen og en overtandlæge. Der også ansat flere tandplejere, så der nu er tandplejere på alle tre klinikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er glad for, at der nu er rettet op på de forhold, der blev peget på i konsulentrapporten. Den faglige kvalitet i vores børnetandpleje er igen på niveau med resten af landet og lever fuldt og helt op til sundhedsstyrelsens anbefalinger. Den nye ledelse og alle medarbejdere har leveret et flot stykke arbejde, og det vil jeg gerne sige tak for”, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Nu skal der formuleres en faglig strategi for børnetandplejen for 2016 – 2018. Den skal skabe en fælles retning for den samlede tandpleje i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...