Endelig blev Ahlmannsparken indviet

29. august 2021 Kultur

Søndag blev ombygningen af Ahlmannsparken i Gråsten indviet – og der blev holdt taler, spillet musik, grillet ringridere, indviet skulptur og kigget på lokalerne. Der var pyntet med flotte blomster fra Gråsten Blomster flere steder i bygningen. En række af de foreninger, som bruger Ahlmannsparken var også på plads og viste de besøgende, hvad det er, som foreningslivet i Gråsten byder på.

“Da jeg kom til Ahlmannsparken hørte jeg kirkeklokker bimle og det betyder jo, vi konkurrerer med kirken. Og jeg er glad for, at I har valgt Ahlmannsparken i dag”, sagde borgmester Erik Lauritzen i sine tale i den nye BHJ-Salen, hvor de besøgende sad med god udsigt fra stolerækkerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Salen her er juvelen på byggeriet, en flot sal som kommer til at byde på en masse gode oplevelser”, sagde borgmesteren og gav ordet til viceborgmesteren, Stephan Kleinschmidt.

“Jeg håber foreningerne er klar til at komme i gang og tage lokalerne og den nye café i brug”, sagde han og tilføjede, at det er Gråsten Forum, som står bag ideen med at udvide Ahlmannsparken.

Efter de korte taler spillede Mihaela Oprea fra Sønderjyllands Symfoniorkester – og efter de sidste toner fra hendes violin, så skulle Genforenings-skulpturen fra WoodSculpture indvies.

Artiklen fortsætter under annoncen

“WoodSculpture har kun lavet én skulptur i år og den skal stå her i Ahlmannsparken og det er det helt rigtige sted, fordi træet, som skulpturen er skabt af, har stået her på stedet”, sagde Stephan Kleinschmidt.

De tidligere år har WoodSculpture været på Slotskajen i Sønderborg, men sådan blev det ikke i år, hvor Corona-restriktionerne kom i vejen. Til gengæld blev det muligt at lave skulpturen på havnekajen i Gråsten.

“Det har været bøvlet, fordi vi skulle holde øje med antallet af gæster, som kom kiggede på, mens der blev arbejdet på skulpturen og det gav også bøvl, vi havde svært ved at kunstnere ind i landet”, sagde Finn Johansson fra Uwe Wolffs Fond. Det er fonden, som står bag WoodSculpture.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det lykkedes at finde danske og tyske kunstnere, som enten kunne køre hjem eller overnatte på hotel i den uge, der blev arbejdet på skulpturen.

“Det var også en udfordring at få kunstnere til at arbejde sammen om at skabe en anden kunstners værk. Men det gik og her er resultatet – som man gerne må kravle op på”, sagde Finn Johansson.

Du kan SE BILLEDER HER .

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Rettidig omhu og sund fornuft – uden ideologi

17. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: Den ideologiske debat mellem byrådskandidaterne Ellen Trane Nørby fra Venstre og Jørgen Jørgensen fra SF om frit valg eller ej, kører for fuldt tryk i de højere luftlag. I Fælleslisten er vi mere optaget af at finde jordnære løsninger for borgerne. Løsninger der giver mening for borgerne og bygger på […]

Læs mere...