Ene mand mod rotter og tusindevis af myrer

6. april 2020 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Februars regn blev afløst af kolde, tørre og solrige dage i marts. Nu kommer april, og dermed er myrere og hvepse for alvor på vej tilbage til stor gene for alle boligejere. Men rotterne er her endnu – både inde og ude og giver fortsat de kommunale og private skadedyrsbekæmpere meget arbejde.

50-årige Erik Brüssow hører til blandt landets skadedyrseksperter og udstyret med en rotteautorisation, hjælper han private, detailhandelen, hoteller, restauranter, cafeer og det øvrige erhvervsliv med at sikre både butikker og lagre mod uønsket besøg. Blot en enkelt rotte kan lukke selv det største supermarked i flere dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når det bliver påske, skal alle ud i haven. Det første, de skal gøre, er at få ryddet op i udhuset. Alt spiseligt – fuglefrø, græsfrø og frugt – skal væk eller ned i en lukket beholder. Ellers kommer rotterne. Gå huset efter og luk alle småhuller – en rotte behøver kun 2 cm for at komme ind og hold endelig dørene lukket. Så kan du nyde foråret, men hold godt øje med hvepsene. De går efter huller og revner i murværket eller brændestakken. Tjek det. De skal væk, fordi mange er overfølsomme for et hvepsestik”, siger Erik Brüssow i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Private skal altid kontakte kommunen, hvis de har rotter. Erhvervslivet kan derimod anvende private selskaber, og der er mange af dem. Her håber jeg med min form for service at kunne gøre en forskel. Indtil nu ser det positivt ud”, siger Erik Brüssow

 Service gør en forskel

Erik Brüssow er uddannet værktøjsmager. Efter adskillige år i distributionsbranchen blev Erik i 2017 en del af franchise-kæden Myreexpressen. Den har han nu forladt for selv af betjene både private og erhvervskunder i Sønderborg og Aabenraa kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ønsker ikke at have nogen bindinger. For mig handler det først og fremmest om at kunne yde kunderne en optimal service og ikke om at udskrive regninger. Naturligvis koster tingene noget, men det er i sidste ene servicen og ikke 10 eller 20 kroner, der gør forskellen, siger Erik Brüssow, hvis firma har navnet Brüssows Skadedyrs Service, og holder til på Damgade i Sønderborg.

30 pct. af omsætningen i Brüssows Skadedyrs Service kommer fra erhvervslivet, hvor han rundt om virksomheden etablerer en rottesikring, godkendt af forsikringen. Der er tale om intelligente fælder, der informerer, hvornår en rotte er gået i fælden. Rotten fjernes, og fælden genetableres. Det er en mere effektiv måde at bekæmpe skadedyret end ved at benytte gift.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Myrerne kommer

“De sorte havemyrer er nogle af de første skadedyr, vi bemærker, når foråret kommer. De holder typisk til under havefliser eller i stensætninger. Du kan også se dem i køkkenet, hvor de tiltrækkes af forskellige fødevarer. De skal bekæmpes, for er de først inde under et fundament eller panel, kan det tage lang tid at bekæmpe dem. Der findes mange husråd om, hvordan man bekæmper myrer, men pas på. Har du myrer langs et panel så lad være med at dryssep kaffegrums eller lignende ud på gulvet. Det nytter ikke noget og skader faktisk gulvet. Du kan købe mange effektive myrebekæmpelsesmidler, men læs altid brugsanvisningen først – ellers nytter det ikke noget”, siger Erik Brüssow.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...