Energikonferencen har aldrig været mere relevant og nødvendig end nu

27. maj 2022 Erhverv
Koncerndirektør Kim Fausing. Foto: Danfoss
Koncerndirektør Kim Fausing. Foto: Danfoss

Når ledere fra hele verden mødes i Sønderborg i begyndelsen af juni til Det Internationale Energiagenturs 7. årlige globale konference om energieffektivitet, sker det på et tidspunkt, hvor energieffektiviseringsløsninger aldrig har været mere relevante og nødvendige.

Konferencen holdes af  Det Internationale Energiagentur, IEA, og det danske Klima-, Energi- og Forsyningsministerium med støtte fra Danfoss og fokus på konferencen vil være at diskutere, hvordan energieffektivitet kan fremskynde ambitiøse planer for at tackle klimakrisen og reducere CO2-emissioner, samtidig med at energisikkerheden styrkes, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencen vil samle ledere fra både erhvervslivet og politik, herunder flere end 20 bekræftede ministre, det højeste antal ministre nogensinde for denne konference. Arrangementet, der løber fra tirsdag den 7. juni til torsdag den 9. juni, vil sætte fokus på konkret og praktisk handling, muliggjort af ny teknologi, for at standse unødvendigt energispild på tværs af industri, transport, byggeri og eksisterende bygninger. IEA, det danske Klima-, Energi- og Forsyningsministerium og Danfoss vil i fællesskab præsentere energieffektive løsninger for at inspirere deltagerne til hurtigere at nedbringe verdens CO2-udledninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danmark er allerede globalt førende inden for den grønne omstilling. IEA og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet valgte Sønderborg Kommune som værtsby på grund af deres pionerarbejde med at prioritere energieffektiviseringsløsninger for at reducere CO2-udledningen.

Siden 2007 har Sønderborg Kommune samarbejdet med lokale virksomheder med det formål at reducere udledningen. I 2020 nåede Sønderborg-området den vigtige milepæl at have reduceret CO2 med mere end halvdelen – altså 51,7 procent svarende til 362.208 tons CO2 siden 2007. Sønderborg-området er på vej mod at nå CO2-neutralitet i sine energisystemer i 2029, 20 år før resten af Danmark. Målet er blevet udkrystalliseret i ProjectZero, et offentlig-privat partnerskab, som Danfoss er en aktiv del af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Videnskaben er klar, og nu er det tid til at handle. Alle skal smøge ærmerne op, tage den grønne omstilling meget mere seriøst og implementere de teknologier, der allerede er tilgængelige i dag”, siger Danfoss’ koncernchef, Kim Fausing.

”Konferencen vil understrege vigtigheden af akut handling, men vil også vise beslutningstagere, hvordan løsninger som dem i det lokale supermarked, boligforeningen og fremstillingsindustrien allerede er implementeret og gør en reel forskel. Vi flytter ud af konferencelokalet for at tale med lokale virksomheder, der kan bevidne, at den grønneste, billigste og sikreste energi er den energi, vi ikke bruger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samme dage, mens der holdes IEA-konference, kan borgerne deltage til Sønderborg Klimadage 2022 på havnen ved MultiKulturhuset, hvor børn og voksne kan lære om den grønne omstilling gennem et væld af aktiviteter for hele familien med klima, bæredygtighed, grøn energi og Sønderborgs vej mod CO2-nullet som omdrejningspunkt.

Du kan læse mere om Sønderborg Klimadage 2022 her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...