Energimærkerne på kommunens bygninger er ikke opdaterede

25. oktober 2022 Erhverv
Energimærket. Foto: Energistyrelsen
Energimærket. Foto: Energistyrelsen

262 kommunale bygninger i Sønderborg har ifølge energimærkningsordningen et højt energiforbrug. Omkring 80 procent af kommunens bygninger har et energimærke D, E, F eller G.

I hele Sydjylland har 2.412 kommunalt ejede energimærkede bygninger et højt energiforbrug. Det svarer til 64 procent.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri over kommunale bygningers energimærke.

Borgmester Erik Lauritzen giver Dansk Industri ret i, at når der kigges på energimærkerne, så ser det ikke så godt ud med de kommunale bygninger.

“Her i kommunen ville vi hellere bruge penge på energirenoveringer end på mærkningsordningen og selvom vi ikke har de korrekte energimærker, så sparer vi alligevel penge på et lavere energiforbrug”, siger borgmester Erik Lauritzen og tilføjer, at der er energirenoveret adskillige kommunale bygninger.

“Men selvfølgelig skal vi på sigt have de retvisende energimærker”.

Energimærket er, ifølge Energistyrelsen, baseret på et beregnet forbrug, som er en indikator for bygningens energimæssige kvalitet. Energimærkning udføres af en energikonsulent, som måler bygningen op og undersøger kvaliteten af isolering, vinduer og døre, varmeinstallation med videre. Energikonsulenten placerer bygningen på en skala fra A til G, hvor A er den bedste energiklasse, mens G betyder at bygningen har et højt energiforbrug.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. december 2022 Samfund, Sønderborg

Virksomheder skal have styr på affaldssorteringen inden året slutter

2. december 2022 Samfund

Senest den 31. december skal alle affaldsproducerende virksomheder sortere deres husholdningslignende affald i de 10 kategorier, vi kender fra vores private husholdning. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. Det skal ske i følge Miljøstyrelsens affaldsbekendtgørelse, der trådte i kraft i december sidste år, og hvor kravet om den udvidede sortering skal indfries fra årsskiftet. […]

Læs mere...