Energiprisernes himmelflugt får Borgen Shopping til at forkorte åbningstiderne

14. september 2022 Erhverv

Fra 1. oktober er åbningstiderne i Borgen Shopping på alle hverdage fra klokken 10-18. Dette kommer i kombination med allerede gennemførte strømsparende initiativer, herunder reduktion af belysning ude- og inde samt justering af ventilations- og køleniveau. Det strømsparende initiativ vil først og fremmest gavne butikkerne, der, ved at lukke en time tidligere, vil kunne slukke al belysning og ventilation i deres lejemål. I en pressemeddelelse fortæller centermanager Flemming Enghave desuden:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har op til beslutningen blev truffet, talt om ideen med en lang række butiksejere og der har været bred opbakning om initiativet”.

Ændringen af åbningstiderne er gældende indtil videre, men mindst indtil der igen er forsyningssikkerhed og styr på prisudviklingen for energi.

Allerede i de indledende drøftelser om designet af Borgen Shopping var bygherre opmærksom på, hvordan centret kunne bygges og drives med brug af mindst mulig energi. I Borgens fællesarealer er der udelukkende ventilation via et jordkølet anlæg og ingen aircondition. Siden centrets åbning – med frem­komsten af bedre LED teknologi, udskiftes al belysning i centret løbende til det strømsparende LED.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år vil også julebelysningen være stærkt reduceret og med fokus på at skære ned på strømforbruget.

Ændringen i butikkernes åbningstider gælder ikke for Kvickly og Borgen Apotek samt vores spisesteder, ligesom enkelte øvrige butikker i en overgangsperiode fortsat holder åbent som i dag.

Helt uafhængig af den aktuelle energikrise har vi i centret gennem de seneste par år arbejdet med at få solceller på centrets tagflader med henblik på at kunne supplere centrets strømforbrug. Det har været – og er – en langvarig proces at opnå godkendelse til det.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi forventer dog at dette projekt kan realiseres i 2023”, siger center Flemming Enghave.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...