Engelsk rejsemagasin har fået øje på Curry Leaves i Sønderborg

20. december 2021 Erhverv

I december måned er Sønderborg – eller rettere Restaurant Curry Leaves – omtalt i det engelske Scanmagazine, som ligger ved engelske rejseselskaber og i engelske lufthavne, som har rejser til Skandinavien.

”Vi aner ikke, hvordan bladet har hørt om os, men de ringede til os og vi fortalte dem om vores tanker med Curry Leaves”, siger værtsparret til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

For snart otte år siden ønskede Sinthu Sivakumar, som er uddannet elektroniktekniker, at gå i en anden karriereretning. Så længe hun kunne huske, havde hun og hendes mand, serveret indiske retter til deres venner. Til hvert middagsselskab ville de tilberede nye retter, tage deres gæster med på en rejse gennem landets rige køkken og gradvist udvide deres smagspaletter.

Feedbacken fra deres venner var altid den samme: I skulle åbne en restaurant.

Sammen med sin mand åbnede Sinthu Sivakumar i 2014 sin restaurant, Curry Leaves.

Artiklen fortsætter under annoncen

Curry Leaves er en ægte familierestaurant. Sinthu og manden tager sig af køkkenet, mens deres to børn betjener kunderne.

Saucerne og krydderiblandingerne laves fra bunden hos Curry Leaves. De to kokke tager daglige køreture for at købe grøntsager og frugt, så de retter, der serveres, er så friske som muligt.

Det indiske køkken varierer naturligvis fra region til region, så parret valgte at fokusere på det nord- og sydindiske køkken.

“Det nordindiske køkken er mangfoldigt med en bred vifte af smagsvarianter fra sødt til surt til bittert,” forklarer Sinthu Sivakumar.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det sydindiske køkken er dristigere og mere krydret. Men det betyder ikke, at du får flammer, der skyder ud af dig”, siger hun.

“Vi har tilpasset krydderierne til Sønderborg-området, så vores indiske køkken er en farbar mulighed for enhver.”

At gøre indisk mad tilgængelig for alle er faktisk, hvad Curry Leaves handler om. Menuen indeholder for eksempel mange veganske retter samt retter fri for gluten, laktose og nødder.

I de kommende år er de to kokke fast besluttet på at fortsætte med at reducere restaurantens CO2-aftryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil være så grønne som muligt og bruge lokale og miljøvenlige råvarer”, siger Sinthu Sivakumar.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...