Enhedslisten: I NTS-flyttesagen støtter vi Carl Holsts kritik

5. januar 2014 Debat

Vibeke Syppli Enrum, regionsmedlem for Enhedslisten, skriver:

Regionsrådsformand Carl Holst har – igen – protesteret mod den konstante flytning af statslige arbejdspladser til København fra resten af Danmark. Denne gang er det flytningen af det nationale center for undervisning i natur, teknik og sundheds hovedsæde (NTS’ sekretariat) fra Sønderborg.

Christiansborg-politikerne vil flytte NTS-centeret fra Alsion til hovedstaden.

Christiansborg-politikerne vil flytte NTS-centeret fra Alsion til hovedstaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er enig i Carl Holsts kritik af flytningen. Men det er Carl Holsts eget parti, Venstre, som har været mest ivrig efter at hel- og halvprivatisere offentlige foretagender. Eller som i tilfældet med NTS (oprettet af to ministerier) at gøre dem til selvejende institutioner med en selvstændig bestyrelse – ud fra en filosofi om, at den slags skal køres som private virksomheder.

Jeg er enig med Carls Holst i, at der ikke er nogen som helst faglig eller salig begrundelse for at flytte NTS-sekretariatet og dets arbejdspladser fra Syddanmark til København. Og jeg er enig i, at vi som politikere i Region Syddanmark skal forsøge at få beslutningen omgjort. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Link til NTS-hjemmesiden: http://nts-centeret.dk/

Men er Carls Holst mon så også enig i, at hel- og halvprivatiseringen af offentlige foretagender er gået for vidt? Og at det – hvis der skal være mening med protesten – måske var en idé snart igen at få mere politisk indflydelse over de foretagender, som er betalt af skatteyderne?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...