Enhedslisten: I NTS-flyttesagen støtter vi Carl Holsts kritik

5. januar 2014 Debat

Vibeke Syppli Enrum, regionsmedlem for Enhedslisten, skriver:

Regionsrådsformand Carl Holst har – igen – protesteret mod den konstante flytning af statslige arbejdspladser til København fra resten af Danmark. Denne gang er det flytningen af det nationale center for undervisning i natur, teknik og sundheds hovedsæde (NTS’ sekretariat) fra Sønderborg.

Christiansborg-politikerne vil flytte NTS-centeret fra Alsion til hovedstaden.

Christiansborg-politikerne vil flytte NTS-centeret fra Alsion til hovedstaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er enig i Carl Holsts kritik af flytningen. Men det er Carl Holsts eget parti, Venstre, som har været mest ivrig efter at hel- og halvprivatisere offentlige foretagender. Eller som i tilfældet med NTS (oprettet af to ministerier) at gøre dem til selvejende institutioner med en selvstændig bestyrelse – ud fra en filosofi om, at den slags skal køres som private virksomheder.

Jeg er enig med Carls Holst i, at der ikke er nogen som helst faglig eller salig begrundelse for at flytte NTS-sekretariatet og dets arbejdspladser fra Syddanmark til København. Og jeg er enig i, at vi som politikere i Region Syddanmark skal forsøge at få beslutningen omgjort. 

Link til NTS-hjemmesiden: http://nts-centeret.dk/

Men er Carls Holst mon så også enig i, at hel- og halvprivatiseringen af offentlige foretagender er gået for vidt? Og at det – hvis der skal være mening med protesten – måske var en idé snart igen at få mere politisk indflydelse over de foretagender, som er betalt af skatteyderne?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...