Enhedslisten: I NTS-flyttesagen støtter vi Carl Holsts kritik

5. januar 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Vibeke Syppli Enrum, regionsmedlem for Enhedslisten, skriver:

Regionsrådsformand Carl Holst har – igen – protesteret mod den konstante flytning af statslige arbejdspladser til København fra resten af Danmark. Denne gang er det flytningen af det nationale center for undervisning i natur, teknik og sundheds hovedsæde (NTS’ sekretariat) fra Sønderborg.

Christiansborg-politikerne vil flytte NTS-centeret fra Alsion til hovedstaden.

Christiansborg-politikerne vil flytte NTS-centeret fra Alsion til hovedstaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er enig i Carl Holsts kritik af flytningen. Men det er Carl Holsts eget parti, Venstre, som har været mest ivrig efter at hel- og halvprivatisere offentlige foretagender. Eller som i tilfældet med NTS (oprettet af to ministerier) at gøre dem til selvejende institutioner med en selvstændig bestyrelse – ud fra en filosofi om, at den slags skal køres som private virksomheder.

Jeg er enig med Carls Holst i, at der ikke er nogen som helst faglig eller salig begrundelse for at flytte NTS-sekretariatet og dets arbejdspladser fra Syddanmark til København. Og jeg er enig i, at vi som politikere i Region Syddanmark skal forsøge at få beslutningen omgjort. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Link til NTS-hjemmesiden: http://nts-centeret.dk/

Men er Carls Holst mon så også enig i, at hel- og halvprivatiseringen af offentlige foretagender er gået for vidt? Og at det – hvis der skal være mening med protesten – måske var en idé snart igen at få mere politisk indflydelse over de foretagender, som er betalt af skatteyderne?

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...