Enhedslisten klar til at politianmelde Carl Holst

21. september 2015 Politik

Enhedslistens medlemmer af Regionsrådet i Region Syddanmark er klar til at politianmelde Carl Holst, hvis han ikke giver Statsforvaltningen adgang til alle mails fra hans private kampagnemail i sagen om Carl Holsts mulige embedsmisbrug, skriver Fyens Stiftstidende.

Carl Holst skal udlevere alle mails i sagen om sin spindoktor, hvis han vil undgå en politianmeldelse.

Carl Holst skal udlevere alle mails i sagen om sin spindoktor, hvis han vil undgå en politianmeldelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Statsforvaltningen skal have adgang til alle ud og indgående mails fra den private mail, som tidligere regionsrådsformand Carl Holst har brugt i forbindelse med den valgkampagne, der sikrede ham en plads i Folketinget og senere en plads som forsvarsminister.

Hvis Carl Holst ikke vil lægge oplysningerne åbent frem, vil Enhedslisten i første omgang afvente om regionen politianmelder ham – ellers vil de.

Enhedslisten går ud fra, at Carl Holst vil lade Statsforvaltningen få adgang til de mails, der efter sigende skulle indeholde læserbreve skrevet af den personlige rådgiver.

“Carl Holst har jo selv sagt, at han er glad for, at sagen nu bliver undersøgt”, siger regionsrådsmedlem Vibeke Syppli Enrum og fortsætter:

“Og så må der en politianmeldelse af Carl Holst til, enten fra Region Syddanmark eller fra os. For så kan Carl Holst ikke længere skjule disse mails”, siger Vibeke Syppli Enrum til den fynske avis.

Regionen har allerede lovet fuld adgang til Christian Ingemanns mail i regionen.

venstreEn mail direkte fra Carl Holst til ansættelsesudvalget på Christiansborg, hvor han med egne ord skriver om hans tidligere personlige rådgiver fra regionen, er lækket til pressen – og dermed er sagen blevet et problem for regeringen. Det er nemlig vigtigt, at den meget lille kreds af mennesker i ansættelsesudvalget kan holde tæt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Problemet for regionsrådet er, at Carl Holst angiveligt har hyret en personlig rådgiver uden godkendelse fra de øvrige politikere.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk