Enkehertuginden, Louise Augusta, går igen – og du kan gå med

10. maj 2022 Kultur

Det er ikke hver dag man får mulighed for at vandre i historiske omgivelser samtidig med, at historien udspilles for ens øjne. Men det er lige det, der vil ske, når Grummes Teater dykker ned i den sønderjyske historie og giver genfærd og stemmer fra fortiden ørenlyd i vandreforestillingen Augustenborgs Stemmer.

Oplev seks tableauer hvor historiske personer fra fortidens Augustenborg bringes til live og konfronterer nutidskunsten i de historiske rammer omkring Augustenborg Slot, skriver Grummes Teater.

Artiklen fortsætter under annoncen

I starten af 1800-tallet dannede Augustenborg rammerne for fest og farver og forestillingen giver sit bud på, hvordan det lyder, når fortidens stemmer sætter ord på mødet med den moderne kunst, som præger stedet i dag.

Karaktererne, som publikum kommer helt tæt på under vandringen, spilles af de kendte skuespillere Sonja Oppenhagen, Henrik Koefoed, Kirsten Olesen, Anja Owe, Malene Beltoft Olsen og Kristian Grumme.

Når publikum fra den 19. august til 11. september vandrer rundt mellem slottet, palæerne og parkanlægget og oplever kunsten, naturen og historiens vingesus, bliver det til fortællinger og optrin, som er skabt af den Reumert-prisvindende dramatiker Simone Isabel Nørgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stedet rummer mange dramaer om hertugerne og den danske kongefamilie, men navnlig én vil nok komme til at fylde en del, når Simone Isabel Nørgaard vælger blandt flere end 400 års historie, som skal fortælles på halvanden time, nemlig historien om enkehertuginde Louise Augusta, der var datter af Christian den 7. – men i virkeligheden et resultat af dronning Caroline Mathildes forhold til livlægen Struense.

Læs meget mere og køb billet på Grummes Teaters hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk