Enlig mor med hjerneskadet søn føler sig klemt

4. marts 2016 Uddannelse

Det kan være svært at få livet til at hænge sammen.rådhus1

Især når man som Gitte Eichler fra Sønderborg har et hjerneskadet barn, som er i skolealderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det vigtigste for mig er at min søn trives og jeg skal jo stå til rådighed på arbejdsmarkedet”, siger Gitte Eichler til SønderborgNYT. Lige for tiden er hendes søn hjemme hele dagen.

“Han havde en tid på Sønderborg Friskole, der endte med ikke at kunne rumme ham”, siger hun og forklarer, at når hendes søn har været i skole en halv dag, så har han fået nok og begynder at blive udadreagerende.

“Daniel har det allerbedst herhjemme med mig, hvor der ikke sker det mindste uforudsete, som han skal forholde sig til eller når han spiller håndbold”, siger moderen, der føler sig meget presset.

Tænk i helheden

ligeværdNår Gitte Eichler er ledig, så er hun underlagt Jobcenter med at de regler og paragraffer, der er i den verden – og hendes søns skolesituation håndteres i Børne- og Uddannelsesforvaltningen, som er en helt anden verden.

“Og så kunne det jo være en idé, at de to forvaltninger arbejdede sammen, så min søn gik i skole i en mindre skole i formiddagstimerne, hvor jeg så kunne passe et job. Resten af dagen kunne jeg få tabt arbejdsfortjeneste og passe ham hjemme. På den måde kan både Daniels og min verden hænge sammen”, siger Gitte Eichler.

“Når jeg siger en mindre skole og ikke bare en skole, så er det fordi Daniel ikke kan overskue en stor skole med mange børn”, forklarer moderen.

Handlede bare

Umiddelbart efter Daniel blev bedt om at stoppe af Sønderborg Friskole, var der mulighed for, at han kunne være der, indtil der blev fundet et egnet skoletilbud.

“Men jeg fik et brev om, at han var tilmeldt på Humlehøjskolen og det vil han slet ikke kunne klare. Det samme gælder Kløverskolen”, siger Gitte Eichler.  Siden har hun haft samtaler med en ansat i forvaltningen, men de har ikke ført noget med sig.

“Jeg hører mest om, hvad der ikke er hans bord, så de samtaler bringer os ikke nærmere en løsning”, siger Gitte Eichler. Hun støttes af Gitte Beier fra Ligeværd i Sønderborg.

Én indgang til kommunenrådhus3

“Samtalerne har ikke gavnet det mindste og det kan handle om, der er flere forvaltninger, der skal ind over Daniels sag. Godt nok tales der om én indgang til kommunen, men det ser ikke ud til at være slået igennem i praktisk”, siger Gitte Beier.

Gitte Beier fra Ligeværd mener, at kommunen burde finde en sagsbehandler, der arbejder for at Gitte Eichler og hendes søn blev støttet mest muligt, så de kan få deres lille familie til at hænge sammen. Det er jo ikke let for en mor at skulle indrette hverdagen efter flere forvaltninger, der ikke arbejder sammen.

Løsning foreslået i brev

Tirsdag bad SønderborgNYT om en udtalelse fra direktør Carsten Lund i Børne- og Uddannelsesforvaltningen og en medarbejder i forvaltningen gav vialæserbrev kommunikationschefen besked om, at der onsdag var sendt et brev til Gitte Eichler.

Torsdag har Gitte Eichler modtaget er brev fra Sønderborg Kommune, som agter at bruger Kløverskolen som ramme for sønnens skolegang.

“Kløverskolen er mange ting og nu venter jeg på at live kaldt til et møde, hvor det bliver afklaret, hvilke muligheder, skolen tilbyder min søn”, siger Gitte Eichler til SønderborgNYT fredag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk