Er det de rigtige som Jobcenter sender på SOSU-skolen?

23. marts 2021 Erhverv

Forleden gav en SOSU-ansat en dement beboer på Guderup Plejecenter en lussing og der blev straks kvitteret med en fyreseddel – og Anni Petersen, der kender til Jobcenters måde at arbejde på, ringede til SønderborgNYT.

“For det første skal kommunen sikre, der er dygtig ledelse på plejecentre, så medarbejderne har mulighed for at trives  jobbet”, siger Anni Petersen.

“Endnu vigtigere er det, at politikere og kommunens øverste ledelse fortæller på Jobcenter, at de skal være meget omhyggelige, når de vælger ledige ud, så det er dem, der kan få gavn og glæde af en SOSU-uddannelse, som får den”, siger Anni Petersen. Hun fortællere videre, at der er en del af dem, som er og var på uddannelsen, som ene og alene er der, fordi de følte sig presset til det.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De oplevede, at hvis ikke de gjorde, som sagsbehandleren sagde, så kunne kontanthjælpen eller dagpengene blive stoppet”, siger Anni Petersen.

Den politiske chef vil se på det

“Jeg kan selvfølgelig ikke blankt afvise, at det er sådan, det er”, siger formand for Arbejdsmarked- og Integrationsudvalget, hvor Jobcenter hører under. Han håber dog på, det ikke passer.

“Jeg synes, det er glimrende Jobcenter får ledige i arbejde eller i uddannelse. Men det skal altså være job og uddannelser, som interesserer de ledige og som de også har flair for”, siger Jan Prokopek.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og skal man arbejde med mennesker, så er det ekstra vigtigt, man virkelig har empati og lyst til jobbet”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...