Er ProjectZero blandt Danmarks bedste klimaprojekter?

20. april 2018 Erhverv

Sønderborg Kommunes flagskibsprojekt “ProjectZero” er blandt de indstillede til en plads i Realdanias kommende publikation Klima100, som hylder Danmarks 100 bedste kommunale klimaprojekter.

I alt 34 syddanske klimaprojekter er indstillet, skriver RealDania i en pressemeddelelse.

I 2007 blev ProjectZero stiftet af borgere, lokalpolitikere og erhvervsfolk fra blandt andet Danfoss med målsætningen om at skabe en CO₂-neutral Sønderborg Kommune inden udgangen af 2029. Sidste år kunne projektet fejre 10 års jubilæum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem blandt andet grøn byfornyelse og energibesparelseskampagner har ProjectZero skabt 800 grønne arbejdspladser og nedsat kommunens samlede CO2-udslip med 35 procent. Senest er ProjectZero indgået i EU-projektet “HAPPI”, som i samarbejde med lokale boligforeninger skal energirenovere og energieffektivisere 3.300 lejemål over tre år.

Med indstillingen af ProjectZero viser Sønderborg Kommune, at klimakampen ligger højt på dagsordenen. Projektet er nu med i feltet til at komme med i den Klima100-publikation, som Realdania – i samarbejde med Sustainia – vil præsentere med de 100 bedste klimaprojekter fra danske kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klima100-publikationen bliver præsenteret den 23. maj under Nordic Clean Energy Week i BLOX i København.

Ud over at hylde de kommuner, der går forrest i klimakampen, skal Klima100-kampagnen også synliggøre de mange grønne ideer og løsninger, som allerede er realiseret rundt omkring i de danske kommuner – og inspirere til endnu flere.

Fokus på grønne kommuner

 

Realdanias filantropidirektør Anne Skovbro siger om Klima100:

“Danske kommuner bidrager afgørende til den grønne omstilling, når de udvikler løsninger sammen med forskere, rådgivere og virksomheder. Nye løsninger inden for affaldshåndtering, kollektiv trafik, klimasikring og grøn drift og byggeri af kommunale bygninger er noget af det, der virkelig gør en forskel på klimaregnskabet.”

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores Klima100-kampagne skal give kommunerne en anerkendelse af den store forskel, de gør, for det har de fortjent. Vi håber, vi hermed bidrager til, at erfaringer og gode ideer deles på tværs af kommunegrænserne – og måske endda også til udlandet, hvor der er et marked for danske klimaløsninger.”

Kommunerne får besked primo maj, om deres projekt er sluppet gennem nåleøjet til Klima100-rapporten.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk