Er Sønderborg klar til syndfloden – Noas ark er.

18. september 2014 Uncategorized

IMG_9049Der findes vist ikke ret mange museer i Europa der har kristendommen som hovedtema, og da slet ikke hvis vi taler om et flydende museum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligger vi dertil at museet kan flyttes lige nøjagtig hvorhen man vil, så længe der er vand under kølen, ja så indgrænser vi vores udvalg til meget meget få.

Et af de meget få, hvis ikke det eneste, museum der har kristendommen som hovedbudskab, lagde forleden til ved slotskajen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er her tale om en ordentlig basse af et skib, eller rettere, en ark. Sønderborg har de næste 4 uger besøg af det svømmende musemsskib, Noas Ark, som er et flydende museum. Arken er bygget på en lastepram, som i sit tidligere liv blev brugt til at transportere jernmalm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Noas Ark fylder godt i landskabet , der er tale om en 70 meter lang, 10 meter bred, samt 13 meter høj ark, som er bygget af 1200 FSC¹ træer som det har taget over 20 ugers at save til bjælker og planker, der til sidst er blevet samlet til det vi nu kender som Noas Ark.

Arken ligger til havn ved slotskajen i Sønderborg, og bliver liggende de næste 3 uger, så der vil være rig mulighed for Sønderborggenserne at komme ombord og få genopfrisket de bibelskehistorier.

Åbningstider er hver dag fra kl 9 til 18, entreen er 140 kroner for voksne – Børn (3 – 12 år) 90 kroner – Børn (0-2) Gratis.

Artiklen fortsætter under annoncen

En familiebillet til 2 voksne og 2 børn, fås for 400 kroner (+75 kr per ekstra barn). Arken er også besøgsvenlig for kørestole, der forefindes elevator ombord.

Tryk her for at se billedserien fra SønderborgNyts besøg ombord på arken.

¹) FSC er en betegnelse for bæredygtig skovbrug, hvor man tager hensyn til naturen og de sociale forhold i de skove træerne kommer fra..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...