Er Sønderborg landets bedste AmatørKulturKommune?

18. august 2015 Sundeved

Gode forhold for områdets flere end 20 lokale kor og for amatørteatret Det Lille Teater i Gråsten. Det er blandt årsagerne til, at Sønderborg Kommune er nomineret til prisen Årets AmatørKulturKommune, som uddeles på fredag ved Kulturmødet på Mors.

Det er formanden for Alskoret, Linda Petersen, der uden kommunens vidende har indstillet Sønderborg, som derefter er nomineret sammen med Varde og Guldborgsund kommuner.

Stephan Kleinschmidt deltager fredag  i Kulturmøde på Mors.

Stephan Kleinschmidt deltager fredag i Kulturmøde på Mors.

Artiklen fortsætter under annoncen

Linda Petersen medvirker i en nomineringsfilm, som netop er offentliggjort. Det samme gør Ole Gaul Nilum, der er formand for Det Lille Teater i Gråsten, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse

Begge roser det gode samarbejde med kommunen.

I filmen medvirker også Sønderborgs kulturchef, John Bøgelund Frederiksen, som mener, at mangfoldighed og et velfungerende vækstlag er afgørende for et levende område med et stærkt kulturliv.

Prisuddelingen efterfølges af en debat om amatørkultur med bl.a. politikerne Morten Messerschmidt og Marianne Jelved. Fra Sønderborg Kommune deltager byrådspolitiker Stephan Kleinschmidt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Kultur, Gråsten

WoodSculpture-kunstnere svinger motorsavene

21. juni 2021 Kultur

Spånerne og savsmulden flyver rundt på havnen i Gråsten, hvor kunstnerne svinger motorsavene for at forvandle træstammer til en særlig genforeningsskulptur, der skal stå i Ahlmannsparken. Der skal skabe en enkelt og helt særlig skulptur, der markerer 100-året for Genforeningen. Værket bliver til ud fra træstammer, der oprindeligt voksede i Ahlmannsparken og derfor skal skulpturen […]

Læs mere...