Erasmus-projekt giver europæisk ryk-ind på Nydamskolen

24. oktober 2017 Uddannelse

Både kulturforståelsen, sprogkundskaberne og internationale sammenhænge får et boost i hovederne på eleverne i 8. og 9. klasse på Nydamskolen, når de er med i det europæiske Erasmus-projekt.

Eleverne bor nemlig privat hos værtsfamilier, når de besøger hinanden, og det giver anledning til at træne engelsk og tysk, og det giver indblik i kulturen – mad, bolig, havekultur og social omgangsform.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Desuden er programmerne hos de enkelte skoler altid fyldt med besøg hos virksomheder og på universiteter, og der er workshops, som giver indblik i værtslandenes uddannelses- og erhvervsmuligheder”, siger lærer Morten Suldrup Larsen fra Nydamskolen i en pressemeddelelse.

I Padova har eleverne fra 8. og 9. klasse på Nydamskolen således besøgt IBM, i Holland besøgte de bl.a. Rockwool og det internationale universitet Fontys, og i Sverige både operahuset og universitetet i Gøteborg.

Den 26. november kommer der så 23 internationale elever og 11 lærere til Vester Sottrup.

Her vil fokus være på Unesco Learning City og ProjectZero, ligesom SDU på Alsion og Linak besøges.

“Vi har også planlagt nogle workshops om målstyret læring, bl.a. “Mobility” og “Future energy sources”, siger Morten Suldrup Larsen.

I januar 2018 tager det sidste hold med fem elever og to lærere til Äänekoski i Finland, og projektets afslutning finder sted i Trabzon i Tyrkiet i april.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk