Erfaringer fra ProjectZero bredes ud i andre kommuner

25. juni 2021 Erhverv

Et nyt samarbejde mellem tre kommuner og private aktører, der skal sætte skub i energieffektiviseringer og varmekonverteringer i boliger, bygger på erfaringerne fra ProjectZero om, hvordan boligejerne motiveres til at gennemføre energibesparelser.

Det er kommunerne Skive, Middelfart og Helsingør, der med støtte fra Energifonden, går ind i et tæt samarbejde med Videncentret Bolius i projektet grønbolig.nu for at få boligejerne i deres kommuner til at sætte gang i energieffektivisering.

”Det glæder mig, at andre kommuner nu kan få gavn af de mange erfaringer vi har gjort i Sønderborg siden 2007. Erfaringerne bygger på kommunikationsindsatser og forpligtende samarbejder mellem bygge- og installationsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner, ejendomsmæglere og pengeinstitutter med ambitioner om at motivere boligejere til at energirenovere deres boliger, som står for omkring 40 procent af CO2-udledninger”, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet bygger videre på de positive erfaringer, der er opnået gennem ProjectZero, hvor områdets koordinerede indsatser har skabt større deltagelse og energibesparelseseffekter end tidligere set i andre danske kommuner.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk