– Erhvervslivet vil virkeligt gøre noget for Sønderborg

15. maj 2014 Uncategorized

En del af konstitueringen til det nye byråd var, at der blev oprettet et selvstændigt erhvervsudvalg og det blev konservative Ole W. Stenshøj formand for. I sit arbejdsliv er Ole W. Stenshøj politibetjent og dermed ikke en del af det erhvervsliv, han skal være med til at styrke.

– Jeg synes, det er en spændende og krævende post, jeg har fået, siger Ole W. Stenshøj til Sønderborg Nyt. Han vidste godt, at der er en del møder, når man er i byrådet, men oven i dem skal han lægge alle de andre møder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ole W. Stenshøj og hans erhvervsudvalg arbejder videre med masterplanerne.

Ole W. Stenshøj og hans erhvervsudvalg arbejder videre med masterplanerne.

– Jeg får virkeligt mange invitationer, siger han. Og de skal så klemmes ind mellem betjentjob og de faste møder i byråd og erhvervsudvalg. Heldigvis er erhvervsudvalgsformanden købt fri fra politiet, når der er vigtige møder i kalenderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er et godt hold

Erhvervsudvalget består udover formanden af Jesper Smaling og Jesper Kock fra Socialdemokraterne, Tom Holden fra Venstre og Karsten Høyer Grau fra Dansk Folkeparti.  Alle andre end formanden har egne virksomheder og især de to socialdemokrater kender til det at være iværksætter i Sønderborg Kommune.

– Det er nogle bragende gode mennesker og vi alle arbejder på at gøre det endnu bedre at starte og have virksomhed i Sønderborg, siger Ole W. Stenshøj. Udvalget skal arbejde videre med de planer for erhverv og iværksætteri, som blev godkendt på det seneste byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ole W. Stenshøj synes, at alle i udvalget bidrager flittigt og der er indbyrdes tillid til, at alle arbejder for at gøre noget for erhvervslivet i hele Sønderborg Kommune.

Byrådet er spændende

Et flot teamwork gjorde, at Konservative genvandt deres mandat i byrådet.

Et flot teamwork gjorde, at Konservative genvandt deres mandat i byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er mange sager, der kommer gennem byrådet og det giver en stor mængde læsestof til alle 31 medlemmer. Nogle af sagerne skal læses, så de forstås forfra og bagfra, mens det handler om at have kendskab til andre.

– Jeg får indsigt i utroligt mange ting og jeg synes også, mange af byrødderne har overrasket mig positivt, siger Ole W. Stenshøj. Han opfatter byrådet som en “god arbejdsplads”.

Erhvervsudvalget er endnu ikke seks måneder gammelt, så der er ikke en lang liste  med opnåede resultater. Indtil videre er der mest af alt brugt energi på masterplanerne for erhverv og iværksætteri – og først af alt skulle udvalgsmedlemmerne bruge tid på at sætte sig grundigt ind i planen, som SET lagde på bordet, mens Aase Nyegaard havde borgmesterkæden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Planen blev givet videre af det gamle byråd, der ikke fandt det rimeligt, hvis de nye udvalgsmedlemmer ikke fik indflydelse på noget så vigtigt som netop masterplanen.

Hvor meget eller lidt der ændres i de papirer, som SET har brugt tid og penge på at lave, må tiden vise.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...