Erhvervsservice er klar med service i topklasse

3. maj 2016 Sundeved

Erhvervsservice på Rådhustorvet er det seneste skud på stammen, som skal gøre Sønderborg endnu mere erhvervsvenlig. Erhvervsservice bygger videre på Erhvervskontaktens arbejde – og udover de to instanser, så er der også Vækstrådet.

Pernille Refshauge viser Erhvervsservices flotte kort over området.

Pernille Refshauge viser Erhvervsservices flotte kort over området.

“Erhvervsservice fungerer som hoveddør til alt det, offentlige myndigheder skal give tilladelser til. For eksempel bygge- og miljøgodkendelser”, siger Pernille Refshauge, der er erhvervschef og dermed leder af Erhvervsservice.

“For eksempel skal vi arbejde for, at flere slår sig ned i Sønderborg. Det gavner virksomhederne, når de skal ansætte”, siger Pernille Refshauge til SønderborgNYT. Naturligvis står Erhvervsservice også klar, når der er virksomheder, der ønsker at slå sig ned i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbudspolitik

“Erhvervsservice er også i gang med at gennemgå kommunens udbudspolitik, hvor lykken vil være, hvis den blev forenklet, så små og mellemstore lokale virksomheder har en reel chance for at lægge et tilbud ind”, siger Pernille Refshauge.

“Hvis virksomheder har spørgsmål om ansættelser, løntilskudsordninger, byggetilladelser eller andet, der handler om det offentlige, så kan de bare ringe til Erhvervsservice. Hos os får de et svar – eller de får at vide, hvornår de kan forvente at få et svar, hvis sagen er fuldt oplyst”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene de ansatte i Erhvervsservice, der skal sidde i lokalerne på Rådhustorvet.

“Der sidder hver dag en repræsentant fra Jobcentret og fra Erhvervskontakten fra Land, By og Kultur . Det har vi valgt, fordi begge forvaltninger er med til at gøre Sønderborg bedre for både erhvervsliv og borgere”, siger Pernille Refshauge.

Service i topklasse

Første skridt til erhvervsvenligheden er det gode værtsskab, at Erhvervsservice yder en god service og sikrer, at de virksomheder, der henvender sig, får svar på deres spørgsmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med Vækstrådet har Erhvervsudvalget været på rundtur i en lang række lokale virksomheder – og det er blandt andet den runde, som Erhvervsservice tilpasser servicen efter.

“Og så er vi i dialog med små og mellemstore virksomheder, så vi får føling med, hvad vi kan gøre for at hjælpe dem”, siger erhvervschefen.

“Og skulle der være virksomheder, der mangler arbejdskraft, så skal de endelig ringe”, siger hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk