Erhvervsskole-elever er klar til DM i Skills

28. januar 2016 REGIONALT

Bo, Camilla, Emil, Henrik og Nikolaj er klar til at konkurrere i DM i Skills. De har i de seneste mange uger hver især trænet hårdt, læst op og sat ind i også detaljer ud over det obligatoriske stof, for de fem elever fra EUC Syd er regionsmestre og skal nu kæmpe om at blive danmarksmester inden for deres fag – og dermed om plads til verdensmesterskaberne. Artiklen fortsætter under annoncen

jpe” rel=”attachment wp-att-60674″>download (1)

I løbet af efteråret har der været afholdt udskillende regionsmesterskaber, hvor alle de deltagende skoler i hele Danmark har sendt de bedste elever, motiverede, med talent og topkarakterer. EUC Syd har deltaget inden for 11 forskellige fag, og i halvdelen af de mesterskaber vi har stillet op i, er det vores deltagere, der har vundet og dermed gået videre til DM, fortæller skolen i en pressemeddelelse.

Der er også elever fra EUD Business med i Fredericia, hvor de skal konkurrere med elever fra 15 andre handelsskoler fra hele Danmark om at blive de bedste inden for detail, skriver BC Syd.

Fra EUD Business deltager Josefine Obling, Naja Brammann, Casper Rasmussen og Nicklas Jensen i konkurrencen, da de i efteråret vandt det lokale DM i Skills i samarbejde med Inspiration med ”butik i butikken” på gågaden i Sønderborg.download (3)

Eleverne havde valgt at samarbejde med Inspiration, fordi det er en lækker butik med et bredt sortiment for både mænd og kvinder. De vil i konkurrencen fokusere på kokken Claus Holms produkter.

Meget højt niveau

Det kræver faglighed og kundskaber på et ekstremt højt niveau, og så skal man have en stærk psyke for at være med i Skills – opgaven er kompliceret og løsningen er på tid, og der er hele tiden folk og tilskuere omkring én, så det er stressende, og der findes ikke én rigtig løsning. Man skal kende sit fag, være kreativ og skarp for at leve op til det faglige niveau.download (2)

DM i Skills blev holdt første gang i 2011 og foregår dette år i Fredericia i Messe C den 4.-6. februar. Der er ca. 280 unge erhvervsskoleelever som kæmper i 36 forskellige fag, og der er gratis adgang. Ud fra tidligere års erfaringer venter SkillsDenmark 50.000 tilskuere over de tre konkurrencedage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk