Erhvervsskoleelever på charmetur i to lokale folkeskoler

27. oktober 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

I en ny kampagne skal elever fra erhvervsuddannelserne inspirere andre unge til at tage en erhvervsuddannelse. De første rollemodeller er nu klar til at besøge en lang række folkeskoler i hele Danmark.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og Erhvervsskolernes ElevOrganisation, EEO, vil øge folkeskoleelevernes kendskab og motivation til at søge en erhvervsuddannelse. I en ny rollemodelkampagne skal unge elever rundt på folkeskoler og fortælle om deres egne erfaringer med at tage en erhvervsuddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rollemodellerne kommer rundt i hele landet og på mandag er de på Broager Skole fra kl. 12.30 til 14 og derefter på Dybbøl-Skolen.

Ellen Trane Nørby vil gerne have flere unge ind på erhvervsskolerne.

Ellen Trane Nørby vil gerne have flere unge ind på erhvervsskolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er unge, der kender hverdagen på erhvervsuddannelserne og selv har stået over for valget af en ungdomsuddannelse, som er de bedste til at fortælle andre unge om de muligheder, der følger med en erhvervsuddannelse, som for eksempel at blive selvstændig, iværksætter eller læse videre. Ung-til-ung-relationen kan noget, som hverken forældre eller lærere kan og med rollemodelkampagnen får de ældste folkeskoleelever både nogen at spejle sig i og et klarere billede af erhvervsuddannelserne,” siger minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Mange, både forældre, elever og venner har en bestemt idé om det at tage en erhvervsuddannelse. En idé, der ikke altid passer med virkeligheden. Vi glæder os til, at vores rollemodeller kommer ud og informerer om vores uddannelser i øjenhøjde. Det er en sej flok unge, der lyser af faglig stolthed. Skoleeleverne kan godt glæde sig,” siger formanden for EEO, Morten Egede.

Rollemodellerne vil fortælle om deres personlige oplevelse som erhvervsuddannelseselev, og på den måde være med til at nedbryde eventuelle fordomme om erhvervsuddannelserne som mindre attraktive end f.eks. de gymnasiale uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Augustenborg

Augustenborgs fremtidsmuligheder er større end de fleste forestiller sig

26. januar 2022 Kultur

Augustenborg er noget særligt og med hertugernes fortælling, så fortælles grænselandets historie, hvor Augustenborg er helt central og havde stor betydning for hele grænselandet. Byen var et magtcentrum og den kulturarv skal vi passe på. Sådan sagde borgmester Erik Lauritzen i sit oplæg til et borgermøde, der tirsdag aften fandt sted i Augustenborg Hallerne og […]

Læs mere...