Erhvervsskoleelever på charmetur i to lokale folkeskoler

27. oktober 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

I en ny kampagne skal elever fra erhvervsuddannelserne inspirere andre unge til at tage en erhvervsuddannelse. De første rollemodeller er nu klar til at besøge en lang række folkeskoler i hele Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og Erhvervsskolernes ElevOrganisation, EEO, vil øge folkeskoleelevernes kendskab og motivation til at søge en erhvervsuddannelse. I en ny rollemodelkampagne skal unge elever rundt på folkeskoler og fortælle om deres egne erfaringer med at tage en erhvervsuddannelse.

Rollemodellerne kommer rundt i hele landet og på mandag er de på Broager Skole fra kl. 12.30 til 14 og derefter på Dybbøl-Skolen.

Ellen Trane Nørby vil gerne have flere unge ind på erhvervsskolerne.

Ellen Trane Nørby vil gerne have flere unge ind på erhvervsskolerne.

”Det er unge, der kender hverdagen på erhvervsuddannelserne og selv har stået over for valget af en ungdomsuddannelse, som er de bedste til at fortælle andre unge om de muligheder, der følger med en erhvervsuddannelse, som for eksempel at blive selvstændig, iværksætter eller læse videre. Ung-til-ung-relationen kan noget, som hverken forældre eller lærere kan og med rollemodelkampagnen får de ældste folkeskoleelever både nogen at spejle sig i og et klarere billede af erhvervsuddannelserne,” siger minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

”Mange, både forældre, elever og venner har en bestemt idé om det at tage en erhvervsuddannelse. En idé, der ikke altid passer med virkeligheden. Vi glæder os til, at vores rollemodeller kommer ud og informerer om vores uddannelser i øjenhøjde. Det er en sej flok unge, der lyser af faglig stolthed. Skoleeleverne kan godt glæde sig,” siger formanden for EEO, Morten Egede.

Rollemodellerne vil fortælle om deres personlige oplevelse som erhvervsuddannelseselev, og på den måde være med til at nedbryde eventuelle fordomme om erhvervsuddannelserne som mindre attraktive end f.eks. de gymnasiale uddannelser.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. april 2021 Nordborg, Debat

Debatindlæg: Kommunen ser tilsynets rapport fra Guderup Plejecenter som en frifindelse

15. april 2021 Nordborg

Tidligere byrådsmedlem, Jørgen Jørgensen, SF; skriver: Så kom ‘frifindelsesrapporten’ fra det ekstraordinære tilsyn af forholdene på Guderup Plejecenter. I hvert fald ifølge den ansvarlige direktørs udtalelser til diverse medier. Et kig i rapporten fortæller dog en anden historie. Men spørgsmålet jeg har lyst til at stille er: Hvor er politikerne i denne sag? I stedet […]

Læs mere...