Erhvervstræf: Den unge generation er allerede landet på arbejdsmarkedet

Mia Nyborg Jørgensen. Foto: Ole Kæhler
Mia Nyborg Jørgensen. Foto: Ole Kæhler
14. marts 2023 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Den oplægsholder, som de fleste deltagere i Sønderborg Kommunes årlige erhvervstræf havde set mest frem til at høre, det var Mia Nyborg Jørgensen fra Komponent og hun fortalte om fremtidens unge, der skal ud og indtage arbejdsmarkedet.

“Indtil forleden kaldte jeg mig unge-nørd, men så blev jeg 30 år og kan næppe kalde mig ung længere”, sagde hun, inden hun slog fast, at der er mere, der forener os end der adskiller os. Herefter skulle deltagerne via deres smartphones besvare en række spørgsmål, hvor svarene viste, at det ser lovende ud, når det handler om at tage imod de unge jobansøgere. Generationskløften er ikke uoverstigelig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men… der er også noget, der adskiller os og nu skal I svare på, om køn er biologisk bestemt eller om det er en konstruktion”, sagde Mia Nyborg Jørgensen og blandt erhvervstræfdeltagerne mente seks procent, at køn er en konstruktion og 54 procent svarede, at køn er biologisk bestemt.

Jeg føler at…

“De unge har hele deres opvækst fået at vide, at de skal gå efter det, som føles rigtigt for dem og de er vant til, at hvis de føler et eller andet, så kan man til hver en tid snakke om det”, sagde Mia Nyborg Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og I skal huske, det er forældrene, der står bag den nye generation – det er forældrene, som lært dem, at det, som de føler, det er det vigtige og når de lander i et job, så ser de et hieraki, hvor de selv bare er en brik. De er jo vant til ‘klassens time’, som handlede om at sætte ord på alt det, som de føler indeni”.

Hun fortæller videre, at unge i dag mistrives.

“Det er der mange undersøgelser, der viser og den mistrivsel bærer de unge med sig ind i arbejdslivet. Det gør, at opstarten med en ung er meget vigtig. Den afgør om den unge hurtigt siger op og finder noget andet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Unge i dag er vant til at tale privatliv, problemer og alt muligt andet med studiekammerater og sådan er det også i arbejdstiden, hvor de taler med kollegerne”.

Mia Nyborg Jørgensen opfordrede erhvervstræfdeltagerne til at tænke på, om de ville søge job i deres eget firma, hvis de havde været unge i dag.

“Hvis svaret bliver et nej, så er der jo noget at se på. Virksomheden er jo til af en grund og den har nogle målsætninger og det gælder om at passe dem sammen med de unges ønsker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er også vigtigt at huske på, at fleksibilitet handler om at gi’ og ta’ – det er ikke kun den ene vej”.

Du kan læse meget på hjemmesiden: Væksthus For Ledelse.

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Med samarbejde og partnerskaber bliver vi 77.000 sønderborgere i 2030

18. juni 2024 Erhverv

Der var fuldt hus i Sergenten, da GOTO Sønderborg mandag holdt en konference om, hvordan Sønderborg Kommune skal nå målet om 77.000 sønderborgere i 2030. Et ambitiøst mål, og derfor fik de deltagende virksomheder, uddannelsessteder og byrådspolitikere en grundig gennemgang af, hvordan befolkningsudviklingen skal vendes i årene frem. At nå 77.000 sønderborgere er ambitiøst, og […]

Læs mere...