Erhvervsudvalgsformanden: Husk nu at holde gang i de små virksomheder

13. marts 2020 COVID-19

Erhversudvalgformand Gerhard Bertelsen er, ligesom andre, meget bekymret over Corona-virus og de tiltag, der kommer i kølvandet. De mange tiltag vil ramme mange små virksomheder – også enkeltmandsvirksomheder, hvis ikke scenen sættes rigtigt.

“Der er små virksomheder, som for eksempel holder have for ældre mennesker og jeg ser intet forkert i, at de gør det, når bare de ikke går indenfor og snakker med de ældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan også have malerbesøg, hvis bare man ikke er i samme rum som maleren”, siger Gerhard Bertelsen til SønderborgNYT. Hvis mindre virksomheder får annuleret de opgaver, der i bogen, så kan det ende med konkurser.

“Med omtanke og forsigtighed kan man godt lade håndværkere udføre de opgaver, som man skal have hjælp til”.

Lukket grænse

Fredag meldte regeringen ud, at grænserne lukkes lørdag middag og det betyder, at man ikke får lov til at komme ind i Danmark medmindre man er dansk statsborger eller har en anerkendelseværdig forklaring på sit besøg. Pendlere og varer får lov at passere, men skal forvente længere rejsetid.

“Når chauffører i varebiler og pendelere kan passere, så kan jeg tvivle på, at grænselukningen får nogen større betydning. Der er meget symbolik ved at lukke grænsen. Vi så regeringen lave grænsekontrol i forbindelse med flygtningekrisen. Der er også sat vildsvinehegn op – og nu kommer det her så”, siger Gerhard Bertelsen.

“Og statsministeren sidder jo i en win-win-situation. Hjælper de mange tiltag på Corona-situationen, så skyldes det rettidig omhu – og hjælper de ikke, så kan hun sige, at regeringen gjorde alt, hvad den kunne”.

Det gode samarbejde?

I anledning af 100-året for Genforeningen brøster politikerne sig af det gode samarbejde, der nu er mellem Danmark og Tyskland.

“Alligevel siger statsminister Mette Frederiksen hele tiden ‘Vi danskere, vi danskere'”, siger erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen, som er fra Slesvigsk Parti. Han synes, statsminister har glemt de gode relationer mellem Danmark og Tyskland.

I påsken plejer det at vrimle med tyske turister i de danske sommerhuse.

“Men de kommer ikke i år og det er der mange mennesker, der kommer til at mærke – men selvom jeg har svært ved at se, at det er den rigtige løsning, så må vi jo have tillid til, at regeringen gør det, der er bedst for Danmark”, siger Gerhard Bertelsen.

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk