Erhvervsudvalgsformanden: Sagsbehandlingstider for byggetilladelser bør højst tage 14 dage

25. april 2019 Sønderborg

Formand for Erhversudvalget Gerhard Bertelsen skriver:

Dansk Byggeri mener, at sagsbehandlingstiden for byggetilladelser i gennemsnit bør kunne holdes under 14 dage. Dette mål er jeg helt enig i.

Og i Sønderborg Kommune er vi godt på vej med at overholde målsætningen.

Ifølge statistikken er Sønderborg i Sydjylland den næst hurtigste kommune i 2018 med 23 dage – kun overgået af Fanø – og vi er den 8.

Artiklen fortsætter under annoncen

hurtigste på landsplan.

I Sønderborg lever vi op til en sagsbehandlingstid på 14 dage i 90 procent af sagerne. Fanø har under 1/10 af de sager vi har og kun enfamilieshuse.

En sammenligning med andre kommuner er fint for, at få en indikator for, hvor vi står i Sønderborg.

Men da forudsætninger ofte er forskellige for eksempel med hensyn til sammensætning af bygningstyper, hensyn til natur og miljø, er denne sammenligning ikke altid brugbar.

For mig er det afgørende, at vi kontinuerligt arbejder for en stabil reduktion af tiderne og undgår at tiderne kører op og ned uden at vise en positiv trend og dermed er ude af kontrol.

Forvaltningen arbejder kontinuerligt på at reducere sagsbehandlingstiderne, blandt andet ved optimering af processer og procedurer uden at service og kvalitet forringes.

Således er sagsbehandlingstiden for byggesager faldet fra gennemsnitlig 28 dage i 2017 til 23 dage i 2018 og for første kvartal i 2019 er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid nede på 19 dage.

Læs HER hvad DANSK BYGGERI skrev.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk