Erhvervsvenlighed: Det er lettere at få udlændinge til Sønderborg end det er at få københavnere hertil

1. september 2021 Erhverv

Både Byrådet og det lokale erhvervsliv glæder sig over, at Sønderborg igen er rykket opad på Dansk Industris liste over erhvervsvenligheden i de danske kommuner. Sønderborg er rykket 10 pladser op og ligger nu i top 15.

“Det er selvfølgelig dejligt, men listen er ikke afgørende. Det er derimod afgørende, at de lokale virksomheder er tilfredse med den kommunale service”, sagde borgmester Erik Lauritzen på et pressemøde, hvor også formand Gerhard Bertelsen fra Erhvervsudvalget og næstformand Heidi Frederikke Jørgensen samt Vækstrådets formand, Henrik Raunkjær, deltog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren nævnte, at DIs måling viser, at Sønderborg er i fremgang hele vejen rundt.

“Fremgangen skyldes en bred indsats fra kommunens politiske udvalg, forvaltningerne og Vækstrådet”, sagde borgmesteren og fortalte, at der er områder, hvor Sønderborg skal blive bedre.

“Vi skal være bedre til at uddanne arbejdskraft og der ligger et stort arbejde og venter, når vi skal trække flere indbyggere”.

Gerhard Bertelsen fra Erhvervsudvalget mener, at vi alle kan være stolte, fordi det er sjette år i træk, at Sønderborg rykker opad i erhvervsvenlighedsmålingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu skal vi arbejde på at få indbyggertallet til at vokse og i denne måned kommer der 80 tyskere, som overvejer at flytte til Sønderborg, på besøg – og dem fortæller vi, hvad Sønderborg byder på”, sagde udvalgsformanden.

Erhvervsudvalgets næstformand, Heidi Frederikke Jørgensen, siger, at erhvervsvenlighedsmålingen viser, at erhvervslivet anerkender Sønderborg Kommunes indsats for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

“Men skal vi have endnu flere uddannede til at flytte hertil”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når det handler om at trække arbejdskraft hertil, så er det lettere at få en udlænding til at flytte til Sønderborg end det er at få en københavner hertil”, sagde Henrik Raunkjær fra Vækstrådet. Noget som trækker flere unge til Sønderborg, det er uddannelser. Og den seneste nye uddannelse er maskonmesteruddannelsen.

“Og den minder meget om de uddannelser, som vi allerede har på SDU. Det kunne være en god ting med en helt anden type uddannelser”, sagde Henrik Raunkjær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomheder i Sønderborg fortæller rundt omkring, at de synes, at Sønderborg er et dejligt sted at være.

“Det er vigtigt for unge børnefamilier, at de får at vide, at der er gode jobs i Sønderborg”, sagde borgmesteren.

Her kan du SE DIs erhvervsvenlighedsmåling .

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49