Erik Lauritzen er klar til fire år mere i borgmesterstolen

1. november 2017 KV2017

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen, hvorfor han stiller op til kommunevalg endnu en gang.

“Det gør jeg, fordi det er utroligt motiverende for mig, at være med til at udvikle kommunen. Der er gang i rigtigt mange spændende ting”, siger Erik Lauritzen.

“Det er vigtigt for mig, at vi tager hånd om de mennesker som har brug for fællesskabets hjælp. Som

Valget afgør, hvem der skal sidde i førersædet.

socialdemokrater vil vi altid være garanter for at der tages hånd om netop disse mennesker. Den udvikling og velstand vi skaber, skal gavne netop de udsatte familier, mennesker med handicap og så videre”, siger borgmesteren og fortæller, der er sat ting i gang for netop de mennesker, der har det svært.

“Og når vi har sat tingene i gang, så vil jeg også gerne være med når resultaterne viser sig”.

Borgmesterjobbet

Det at være i et borgmesterjob er ikke et ganske almindeligt 8 til 16-job.

“Men det er et fantastisk job og jeg lægger mange timer og meget energi i det og det gør jeg også i det samarbejde, som vi skaber på forskellige områder”, siger Erik Lauritzen. ”Jeg nyder hver eneste dags arbejde med opgaverne”

Til Nytår har Erik Lauritzen været borgmester i fire år, men han er en rutineret byrod, der har siddet i kommunalbestyrelse siden 2001.

“I 2001 kom jeg med i den tidligere Sundeved Kommune”, siger han.

Økonomi-tanker

“Jeg håber virkeligt vælgerne kan se, vi har både ambitioner og visioner og at vi samtidig er realistiske og skaber grundlaget og økonomien til de visioner, som vi har”, siger borgmesteren.

“Og når jeg mener, vi hele tiden skal have penge i kassen, så er det for at have frihed og mulighed for at reagere, når der er brug for det. For eksempel, når der viser sig behov for flere penge på det sociale område, eller på børn og familie området. Eller når vi får muligheden for at købe Kær Vestermark eller vi får chancen for at købe Augustiana”.

Borgmesterens eget kryds

Hvis borgmesteren skulle sætte sit kryds ved en kandidat, som ikke er fra Socialdemokratiet, så svarer Erik Lauritzen.

“Så ville det gå til Mari-Louise Grube Møller fra det Radikale Venstre”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk