Erik Lauritzen enig med Frank Jensen i at sige nej til regeringen

31. januar 2016 Politik

Københavns overborgmester Frank Jensen opfordrer til, at vi kommuner sætter hælene i og siger blankt nej til det omprioriteringsbidrag som regeringen og Claus Hjort vil klemme ned over kommunerne i de kommende år. Det handler om 1 pct. reduktion af budgetterne -hvert år.

I Sønderborg betyder det ca 90 mio kr i året 180 i år to osv.

Borgmester Erik Lauritzen er enig med københavns overborgmester, der ikke vil sige ja til omprioriteringsbidrag.

Borgmester Erik Lauritzen er enig med københavns overborgmester, der ikke vil sige ja til omprioriteringsbidrag.

Jeg bakker op om Frank Jensen klare melding, skriver borgmester Erik Lauritzen.

Kommunernes Landsforening skal hellere sige nej til en aftale fremfor at acceptere dette. Ikke fordi Claus Hjort har talt nedsættende til os, men fordi det er helt uholdbart og direkte dumt at reducere kommunernes økonomi for at give pengene til skattelettelser til de bedsstillede.

Vi skal investere i vores fremtid, bedre infrastruktur, bedre skolegang, flere unge i uddannelse, en fortsat indsats for at flytte personer fra kontanthjælp til uddannelse og arbejde og endelig bedre vilkår for de handicappede og de svageste ældre.

Det kommer ikke til at ske hvis kommunerne skal skære så dybt. Desværre vælger mange at kæde dette sammen med flygtingesituationen og udgifterne der er forbundet hermed. Det er en anden men ligeså vigtig sag.

Det har altid været sådan at når kommunerne bliver pålagt nye opgaver så følger der selvfølgelig penge med.

Det er klart, at hvis ikke kommunerne også kompenseres for udgifterne til integrationen så udhules økonomien og hvad er det så, man skal skære væk?

Søndag læste jeg om at staten går glip af “et tocifret milliardbeløb” hvert år, fordi der snydes med momsindbetalinger og skat har ikke ressourcerne til at stoppe det. Disse tabte midler kunne med lethed sikre ressourcer både til integrationen og et uændret velfærdsniveau.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk