Erik Lauritzen genvalgt som Socialdemokraternes spidskandidat

4. april 2016 Sundeved

Borgmester Erik Lauritzen blev lørdag udpeget som spidskandidat til kommunevalget i 2017  af Socialdemokraternes repræsentantskab i Sønderborg-kredsen efter enstemmigt at være blevet valgt i samtlige fem partiforeninger i kredsen. Også folketingsgruppens finansordfører Benny Engelbrecht blev genopstillet. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” rel=”attachment wp-att-21605″>socialdemo.

Han forlod dog repræsentantskabsmødet efter sin beretning for at tage til mindehøjtidelighed for tidligere statsminister Anker Jørgensen på Christiansborg Slotsplads. Han var derfor ikke til stede, da repræsentantskabet offentliggjorde opstillingen, skriver Socialdemokraterne i en pressemeddelelse.,

Der har således været udbredt tilfredshed med det arbejde, som både Benny Engelbrecht og Erik Lauritzen har udført i deres hverv i henholdsvis folketing og kommune.

Tak for opbakningen

Erik Lauritzen sagde i sin takketale:

Erik Lauritzen takker partifællerne for opbakningen.

Erik Lauritzen takker partifællerne for opbakningen.

“Jeg føler, der er en bred opbakning – både til mig selv og til hele byrådsgruppen. Og der er også behov for at stå sammen i disse tider”.

“Jeg synes vores politik fylder godt i byrådet, selvom der selvfølgelig skal tages og gives i en så bred flertalsgruppe, som vi er. Jeg vil gerne understrege, at vi har et godt samarbejde med kollegaerne i flertalsgruppen”, siger borgmester og borgmesterkandidat Erik Laurtizen.

Overskriften forud for seneste valg var: En kommune i balance. Og jeg synes, vi er godt i gang med at opbygge denne balance. Økonomisk, geografisk og i forhold til serviceniveau contra investeringer. Vi er på rette vej, og jeg håber på en situation efter næste valg, hvor vi kan skabe et solidt flertal, så vi kan holde den kurs”, siger han.

Begynder at tro på Nordals

“Jeg begynder at tro på turistprojektet på Nordals, Augustenborg kommer til at udvikle sig, og i den anden ende af kommunen er det dejligt at se de mange aktiviteter omkring Gråsten Slot og Gråsten Forum. Samtidig er nordborgaktiviteterne i Sønderborg højere, end de har været i årtier, og der har aldrig været så megen byggeaktivitet i kommunen, som nu. Det kan jeg kun glæde mig over”.

“Der har de senere år været en tilbagegang i indbyggerantallet på ca. 400 pr. år. Den kurve er vi nu ved at knække. Det skyldes ikke kun flygtninge, men også andre tilflyttere. For at trække folk til kommunen er det imidlertid vigtigt med gode arbejdspladser, gode uddannelsesmuligheder, et godt kulturliv og et godt fritidsliv”, siger Erik Lauritzen.

Styr på pengene

“Der er godt styr på økonomien i kommunen. Vi overholder budgetterne på de store projekter, og det er jeg glad pengefor. Lige nu er vi i gang med at rette op på de grønne områder og vejnettet. Vi arbejder hårdt på det, men vi kan ikke nå rundt overalt på én gang. Så vi må bede folk have lidt tålmodighed”

“Det er et utroligt spændende arbejde at være borgmester, og jeg håber på endnu en periode, så jeg kan være med til at gøre balancen i kommunen endnu bedre – til gavn for Sønderborg’s befolkning og erhvervsliv”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk