Erik Lauritzen: Godt vi fik vindmøllerne på standby

27. juni 2013 Debat
Vindmøller skabte utryghed, så Erik Lauritzen samlede mod og trådte på bremsen.

Borgmesterkandidat Erik Lauritzen, Socialdemokraterne, skriver:

Onsdag stemte vi i Byrådet om, hvorvidt der skal startes miljøgodkendelsessager op for to vindmølleprojekter i Avnbøl og i Blans.

De mange utrygge borgere, i disse områder og i hele kommunen, har overbevist mig om, at vi var på vej i en forkert retning.

Som politikere skal vi tage de svære beslutninger og vi skal arbejde på udvikling af vores kommune. Men vi skal også lytte og tage borgeres bekymringer alvorligt. Visionen om at gøre kommunen CO2 neutral er god og rigtig. Jeg og socialdemokraterne har været med til at føde den og vi bakker fuldt op om ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men vi vil gerne at hovedparten af borgerne i kommunen også bakker op og deltager.
Jeg har det godt indeni, efter vi har sagt foreløbig stop for flere store vindmøller på land. Vi vil bruge de kommende år på at sætte skub i arbejdet for kystnære havvindmøller og lægge pres på Folketinget for at skabe et sikrere og bedre grundlag for at rejse møller på land, hvis det fortsat er nødvendigt.

Vi må kræve bedre og uvildige undersøgelser af møllernes påvirkning af mennesker og vi må have andre grænseværdier og afstandskrav.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. juni 2021 Erhverv, Sønderborg

Wohlenberg åbner delikatessebutik i Perlegade

15. juni 2021 Erhverv

Fra august kan du købe lækkert hjemmebagt brød, mel, ost, skinke, pølser og andre lækre specialiteter i Wohlenbergs CHEFs DELI, som åbner i Perlegade. Det er de gode råvarer og den bedste kvalitet, det skal handle om – og tanken er. at du nyder lækkerierne derhjemme eller ude i det fri. “Og der lækkes vægt […]

Læs mere...