Erik Lauritzen undres over Peter Hansens ord

10. april 2013 Politik
Peter Hansen rører ikke de sparede lockoutkroner.

– Venstres Peter Hansen siger i søndagens trykte avis, at de lønkroner, som spares, når lærerne er louckoutet, skal føres tilbage til skole området. Peter  Hansen siger, at han ikke vil slå mønt på konflikten og bruge pengene til asfalt eller snerydning, skriver den socialdemokratiske borgmesterkandidat Erik Lauritzen på facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det lyder jo besnærende og kan sikkert – i nogles øjne – opveje, at Peter Hansen har været fortaler for en meget hård linje overfor lærerne. ”Nu skal lærerne knægtes.” Dét har været venstremandens holdning. Jeg er helt uenig i den retorik som også KL´s forhandler desværre har brugt, skriver Erik Lauritzen og fortsætter:

– Og hvad er det så Peter Hansen vil med pengene?  Give lærerne lidt ekstra når de engang får lov at komme på arbejde igen? Give pædagogerne pengene, fordi der har været ekstra pres på SFO’en? Gennemføre den forsømte undervisning i sommerferien? Eller skal pengene måske opveje det Venstre troede man ville spare på skolelukninger?

– Sagen er jo den, at der også er ekstraomkostninger i forbindelse med konflikten. De skal først dækkes ind og dernæst har eleverne jo krav på at få den mistede undervisning. Når det engang er klaret, er det nok begrænset, hvor mange penge der reelt er sparet, skriver socialdemokraten og slutter med et godt råd til sin modkandidat i jagten på borgmesterstolen:

– Vent nu lidt, Peter Hansen, inden du stiller vælgerne noget i udsigt. Du kunne let komme til at skuffe dem!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk