Erik Lauritzen: Jeg glæder mig til samarbejde med Erling Duus

14. maj 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

 Borgmesterkandidat Erik Lauritzen, Socialdemokraterne, skriver:

Tillykke til Erling Duus som blev valgt til formand for Dansk Industri i Sydjylland. Det er helt sikkert godt for Sønderborg at det er en af “vore” der fik den post.

Jeg glæder mig til at byrådet skal samarbejde med Erling Duus – nu også i den egenskab. For der ér brug for et tæt samarbejde mellem det offentlige og virksomhederne. Det er vist også det Erling siger.

Når der tales om dækningsafgiften, så er det en beskeden skat som virksomheder betaler til kommunen. Ialt handler det om ca 12 mio kr. årligt fra virksomhederne i hele kommunen. Erling Duus mener, den burde afskaffes bl.a fordi kun 25% bliver i kommunen. Forkert!  Alle pengene bliver i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men iøvrigt er jeg meget ening med Erling Duus i, at styrkelse af erhverslivet i kommunen ikke sker ved fine strategier og planer for samarbejdet.

Der skal oparbejdes fælles forståelse af, at virksomheder og det offentlige er indbyrdes afhængige. Heldigvis har vi en regering, der tør tage de svære beslutninger og har strammet op på mange ting, men især har fokus på jobskabelse. Gode vilkår for at drive virksomhed i dette land.

Man kan være uenig i nogle af tiltagene men fakta er, at Thorning og Co kæmper hver dag for at give muligheder for at skabe nye job i landet. Så nu forventer jeg altså også, at virksomhederne tager et større medansvar for at udvikle herhjemme og skabe jobs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Især forventer jeg at virksomhederne tager ansvar i forhold til at oprette lære- og praktikpladser til  vore unge.

Med skattekronern bl.a fra dækningsafgiften skal vi i kommunen så f.eks nok sørge for en rigtig god skole, gode boliger, børnepasning og veje. Se, det er samarbejde.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...