Erik Lorenzen: 3. kapitel – Fælleslisten kan samarbejde

29. oktober 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Ofte bliver vi i Fælleslisten mødt med udtalelser fra ledende venstrefolk om, at Fælleslistens rolle i Byrådet er udspillet.

Fælleslistens Erik Lorenzen svarer igen på V-kritik.

Fælleslistens Erik Lorenzen svarer igen på V-kritik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vist fik vi klø ved sidste valg og blev voldsomt reduceret, men derfra og så til at være udslettet efter næste valg, det vil jeg dog lade vælgerne afgøre om tre år.

Både i foregående og nuværende byråd har Fælleslisten vist, at vi kan samarbejde både bredt og til højre og venstre. Vi er ikke bundet af fasttømrede ideologier, der blokerer for kompromiser.

Vi vil samarbejdet til gavn for borgerne og kommunens udvikling. Peter Brodersen formand for Venstre i Sønderborg, giver Fælleslisten skylden for at Venstre ikke kom med i en konstituering under valgkampen og senere på selve valgnatten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten skyld i at Venstre ikke blev en del af budget 2015.

Fælleslisten er skyld i at Venstre ikke kunne komme med i en bredere konstituering efter at de væltede to af flertalsgruppens formænd i udvalgene.

Som om en sådan handling skulle give lyst til at indgå et samarbejde.

På seneste byrådsmøde postulerede Peter Hansen, at Socialdemokraterne havde givet Fælleslisten vetoret i alle beslutninger.

Det er jo helt utroligt så meget indflydelse Fælleslisten har fået og så er vi blot to ud af 31. Vi har heller ikke engang de afgørende mandater i den 18 mand store flertalsgruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men vi er troværdige samarbejdspartnere man kan stole på.

Det gør måske forskellen.

Venstre giver Fælleslisten skylden for, at de ikke er med i budget tet for 2015.

Skattestigningen skal sikre kommende budgetter imod vilde nedskæringer.

Skattestigningen skal sikre kommende budgetter imod vilde nedskæringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske skulle Venstre, der, som de eneste, ønsker at sænke skatten, overveje om det kunne være dét, som forhindrer et bredt samarbejde i hele byrådet.

Alle øvrige partier er enige om at skatten ikke kan sættes ned på nuværende tidspunkt, set i forhold til de udfordringer vi har på længere sigt.

Det var ikke for sjov vi satte den op.

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...