Erik Lorenzen: 3. kapitel – Fælleslisten kan samarbejde

29. oktober 2014 Debat

Byrådsmedlem Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Ofte bliver vi i Fælleslisten mødt med udtalelser fra ledende venstrefolk om, at Fælleslistens rolle i Byrådet er udspillet.

Fælleslistens Erik Lorenzen svarer igen på V-kritik.

Fælleslistens Erik Lorenzen svarer igen på V-kritik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vist fik vi klø ved sidste valg og blev voldsomt reduceret, men derfra og så til at være udslettet efter næste valg, det vil jeg dog lade vælgerne afgøre om tre år.

Både i foregående og nuværende byråd har Fælleslisten vist, at vi kan samarbejde både bredt og til højre og venstre. Vi er ikke bundet af fasttømrede ideologier, der blokerer for kompromiser.

Vi vil samarbejdet til gavn for borgerne og kommunens udvikling. Peter Brodersen formand for Venstre i Sønderborg, giver Fælleslisten skylden for at Venstre ikke kom med i en konstituering under valgkampen og senere på selve valgnatten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten skyld i at Venstre ikke blev en del af budget 2015.

Fælleslisten er skyld i at Venstre ikke kunne komme med i en bredere konstituering efter at de væltede to af flertalsgruppens formænd i udvalgene.

Som om en sådan handling skulle give lyst til at indgå et samarbejde.

På seneste byrådsmøde postulerede Peter Hansen, at Socialdemokraterne havde givet Fælleslisten vetoret i alle beslutninger.

Det er jo helt utroligt så meget indflydelse Fælleslisten har fået og så er vi blot to ud af 31. Vi har heller ikke engang de afgørende mandater i den 18 mand store flertalsgruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men vi er troværdige samarbejdspartnere man kan stole på.

Det gør måske forskellen.

Venstre giver Fælleslisten skylden for, at de ikke er med i budget tet for 2015.

Skattestigningen skal sikre kommende budgetter imod vilde nedskæringer.

Skattestigningen skal sikre kommende budgetter imod vilde nedskæringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske skulle Venstre, der, som de eneste, ønsker at sænke skatten, overveje om det kunne være dét, som forhindrer et bredt samarbejde i hele byrådet.

Alle øvrige partier er enige om at skatten ikke kan sættes ned på nuværende tidspunkt, set i forhold til de udfordringer vi har på længere sigt.

Det var ikke for sjov vi satte den op.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...