Erik Lorenzen: SFO koster 20 kroner i timen

16. marts 2015 Sønderborg

Børne- og Uddannelsesudvalgets formand, Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Lars Romsøe Grandt fra partiet Venstre prøver endnu gang at retfærdiggøre at prisen på en SFO plads skal sænkes.

Erik Lorenzen undrer sig over Venstre er imod brugerbetaling.

Erik Lorenzen undrer sig over Venstre er imod brugerbetaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu synes jeg  efterhånden at det må være på sin plads, at Venstre også kommer med forslag til  finansiering af

den ønskede  20 procents nedsættelse. Er det åbningstiden der skal skæres i,  det uddannede personale der skal reduceres eller normeringen der skal ændres. Venstremanden skriver, at forældrene finder alternativer der er væsentlig billigere.

Er det et problem for Venstre ?

Som det liberale parti Venstre udgiver sig for at være, kan det jo ikke volde problemer, at forældrene har det frie valg og det kan heller ikke være i Venstres ånd, at der skal bruges flere  kommunale kroner på SFO tilbuddet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I mange andre sammenhænge er brugerbetaling en del af Venstres  politik.

Lidt fakta om SFO’en.

Prisen for en heldagsplads er i 2015 på 1824,-kr. og som udgangspunkt hovedsagelig brugerbetalt,  dog med en ikke uvæsentlig kommunal udgift til hel- og delvis friplads af forskellige økonomiske og sociale årsager.

Det giver forældrene ret til et ugentligt brug på  ca. 20 timer  på skoledage og 45 timer  i ferier. Uden at hænge sig i bagateller giver det en pris på under 20,- kr pr. time, som er til rådighed for børnene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det for et rigtig godt og billigt  tilbud i attraktive rammer, med uddannet personale og forskellige aktivitetsmuligheder.

Og jeg ved godt, at en del ikke bruger den fulde åbningstid,  men de har retten til det og gør det sikkert også en gang imellem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 112, Sønderborg

Brand på forbrændingen

24. juni 2021 112

Torsdag formiddag rykkede Brand og Redning ud til en melding om en såkaldt industribrand på Vestermark i Sønderborg. “Det var på forbrændingen, hvor det viste sig, der var gået ild i noget affald udenfor den bygning, hvor det skulle ind og brændes af”, siger indsatsleder Bo Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Fordi meldingen løs […]

Læs mere...