Erik Lorenzen: Venstre må respektere Fælleslisten er i Byrådet

7. maj 2016 Sønderborg

Formand for Fælleslisten Erik Lorenzen skriver:

For ganske kort tid siden så jeg en prognose for kommunalvalget i 2017. Fælleslisten er stadig repræsenteret i Sønderborg Byråd endda med en lille fremgang og Venstres byrådsgruppe er reduceret fra 10 til 6 pladser.  Så jeg forstår godt deres bekymring.

Erik Lorenzen giver Venstre svar på tiltale.

Erik Lorenzen giver Venstre svar på tiltale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige efter jeg var blevet valgt til formand for Fælleslisten, ringede Venstres formand Peter Brodersen for at høre om, hvordan vi kunne forbedre samarbejdet både i Byrådet og generelt mellem Fælleslisten og Venstre.

Mit klare svar var,  at man jo fra Venstres side kunne starte med at respektere at Fælleslisten eksisterer, respektere os der sidder i Byrådet – og at det er vælgerne, der i sidste ende afgør, om vi fra Fælleslisten er en del af Byrådet.

Det er ikke Venstre der, som parti, kan eller skal bestemme det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg ved godt at Fælleslisten er en torn i øjet, især på Venstre.

Men at Venstres stedfortræder i byrådet, Daniel Staugaard, nu prøver at give Aase Nyegaard skylden for, at Sønderborg Kaserne blev lukket, det er dog langt ude. Venstre var en del af flertalsgruppen, da afgørelsen om at lukke kasernen blev truffet.

Hvad gjorde de, når de nu har kontakten til moderpartiet på Christiansborg?

Hvor er fordelen ved forbindelse til Christiansborg ?

Der blev arbejdet på andre fronter end med kasernegruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvor var i øvrigt de lokale folketingsmedlemmer i den sag.

Begge var forbavsende tavse.

Det er som om, at det kun er, når der sker noget positivt, at det er fordel at man er et landsdækkende parti. Populisme kan jo være mange ting. En nedsættelse af skatten i Sønderborg kommune er det måske også, når konsekvensen ikke beskrives samtidig.

Omprioriteringbidraget fra Christiansborg, den kommende flytning af sygeplejeskolen, nedprioritering af studiepladser på Alsion, reducering af midlerne til landdistrikterne og besparelser på uddannelsesområdet generelt, for blot at nævne nogle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det ikke partiet Venstre, der er ophavsmand til disse forringelser i vores lokalområde?

>

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk