Erling Duus: Ansæt en lærling for hver 10. medarbejder

12. januar 2016 Sundeved

Når Erling Duus optræder i rollen som formand for Dansk Industri i Sønderjylland, så taler han igen og igen om, at

Erling Duus. Foto: Ole Kæhler

Erling Duus. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

industrien skal blive endnu bedre til at tage lærlinge ind og på den måde sikre, der altid er kvalificeret arbejdskraft til rådighed.

“Lige nu spørger virksomhederne efter kvalificeret arbejdskraft, og den kunne vi selv have været med til at uddanne”, siger Erling Duus til SønderborgNYT.

Eegholm har lærlinge

Erling Duus er også administrerende direktør i Eegholm, der leverer løsninger og komponenter, der indgår i elektro-mekaniske opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har tradition for altid at have et par lærlinge hos os i Eegholm og lige nu er der tre”, siger han.

Hver 10. ansatte skal være lærling

Erling Duus har altid føling med, hvad der sker hos EUC Syd og her er der en stor del lærlinge, som ikke kan finde EUDlæreplads. Ifølge industriformanden er det ikke mekanikere, murere og tømrere, der har sværest ved at finde praktikplads. Langt sværere er det for unge, der er i gang med en industriuddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mange af dem kommer i såkaldt skolepraktik. Den er efterhånden ved at blive god, men det er aldrig det samme, som når lærlingen kommer ud i en virksomhed”, siger Erling Duus.

“Jeg mener, at alle os, der sidder i ledelsen af industrivirksomheder kan skrive ind i vores planer, vi har en målsætning om, at lærlinge skal udgøre ti procent af vores ansatte”, siger han. Hvis det sker, så er det ikke så tit, der skal hentes kvalificeret arbejdskraft i udlandet eller takkes nej til ordrer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Sport, Nordborg

Egen UI er superklar til sæsonstarten på lørdag

22. marts 2023 Sport

Egen UI har haft en fremragende forberedelse til den kommende halvsæson i Jyllandsserie 2. Med opstart midt januar i de sure vinterkolde aftener og en uges træningsophold i Tyrkiet i slutningen af februar med mange træningspas på fine græsbaner. Mange fine resultater i træningskampene og et par spændende tilgange. Sidst men ikke mindst – et […]

Læs mere...