Essay-konkurrence for unge: Skriv om demokratiet

11. september 2017 KV2017

Sønderborg Kommune skyder mandag gang i en essay-konkurrence for unge i kommunen og det er blot et af en række tiltag, som forvaltningen gennemfører frem mod kommunalvalget den 21. november 2017.

”Demokrati er for alle. Det er folkets stemme, folkets valg, og det er folkets mulighed for at få indflydelse på deres eget liv og det samfund, som vi sammen lever i og udvikler på. Lokaldemokratiet er den fremmeste mulighed for at komme til orde, for at se resultater og opleve at aktiv deltagelse gør en forskel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det første skridt er at erfare, at det lokale demokrati er vores, at det er vedkommende og dynamisk. Målet er at skabe nye meningsdannere og skærpe unges opmærksomhed på de muligheder, der ligger i lokaldemokratiet”, skriver Sønderborg Kommune i oplægget til Sønderborgs unge mennesker, som går i grundskole eller på ungdoms- og videregående uddannelser.

Konkurrencen løber fra den 11. september til den 6. oktober 2017 og vinderen bliver officielt kåret den 31. oktober ved en ceremoni på Sønderborg Rådhus, hvor forældre, klassekammerater og lærere er inviteret.

Sønderborg Kommune har sat flotte pengepræmier på højkant og førstepræmien for grundskolekategoriener på 5.000 kr. til klassen, mens der i kategorien ungdoms- og videregående uddannelser er 5.000 kr. til personen bag det vindende essay.

Du kan læse mere om konkurrencen ‘Skriv for Demokratiet’ HER.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk