Essay-konkurrence for unge: Skriv om demokratiet

11. september 2017 KV2017 Skrevet af: Michael Kjær

Sønderborg Kommune skyder mandag gang i en essay-konkurrence for unge i kommunen og det er blot et af en række tiltag, som forvaltningen gennemfører frem mod kommunalvalget den 21. november 2017.

”Demokrati er for alle. Det er folkets stemme, folkets valg, og det er folkets mulighed for at få indflydelse på deres eget liv og det samfund, som vi sammen lever i og udvikler på. Lokaldemokratiet er den fremmeste mulighed for at komme til orde, for at se resultater og opleve at aktiv deltagelse gør en forskel. Det første skridt er at erfare, at det lokale demokrati er vores, at det er vedkommende og dynamisk. Målet er at skabe nye meningsdannere og skærpe unges opmærksomhed på de muligheder, der ligger i lokaldemokratiet”, skriver Sønderborg Kommune i oplægget til Sønderborgs unge mennesker, som går i grundskole eller på ungdoms- og videregående uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkurrencen løber fra den 11. september til den 6. oktober 2017 og vinderen bliver officielt kåret den 31. oktober ved en ceremoni på Sønderborg Rådhus, hvor forældre, klassekammerater og lærere er inviteret.

Sønderborg Kommune har sat flotte pengepræmier på højkant og førstepræmien for grundskolekategoriener på 5.000 kr. til klassen, mens der i kategorien ungdoms- og videregående uddannelser er 5.000 kr. til personen bag det vindende essay.

Du kan læse mere om konkurrencen ‘Skriv for Demokratiet’ HER.

24. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Kør med bus til og fra valgstedet for bare fem kroner

24. maj 2024 Samfund

Lommesmerter skal ikke holde nogen fra at stemme, mener Sydtrafik. Derfor tilbyder trafikselskabet traditionen tro, at du kan købe en billig helligdagsbillet til at køre med bussen på valgdagen den 9. juni i din kommune, så du kan komme ned og stemme. Det skriver Sydtrafik i en pressemeddelelse. Billetten koster fem kroner og giver adgang […]

Læs mere...