Et flot farvel til både Thorleif og Leif Maibom

6. august 2017 GALLERIER Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag aften var både Leif Maibom og Thorleif på scenen i Sønderborg Sommer Revy for allersidste gang – og til gengæld kom Søren Pape ind for første gang. Og når Søren Pape kom ind, så var det for at forklare “Bertel Haarder”, at man ikke skal sammenligne skaldede mennesker med kålhoveder.

Hos mange af de personer, der oplevede den allersidste revy med Leif Maibom på scenen, handlede tankerne om, at det var et flot farvel. Og flere nævnte også, at det er utroligt, han og fruen, Johnna Maibom, har arbejdet på at gøre Sønderborg Sommer Revy bedre og bedre år for år. I hele 36 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra at være en lille revy, som nogle mennesker brugte masser af fritid på – og så helt op i den øverste top af danske revyer. Det er en bemærkelsesværdig rejse, som kræver talent, vilje og ikke mindst mod.

Søren Pape husker “Bertel Haarder” på, vi skal være være gode ved hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det med at stoppe er ikke en beslutning, der er kommet over natten. Der sover vi jo. Johnna og jeg. Og jeg vil lige sige, jeg gerne vil begraves ved siden af hende og så er det ligesom på plads”, siger Leif Maibom efter den sidste af alle de udsolgte revyaftener i Teatersalen på Hotel Comwell.

“Rigtigt mange skuespillere stopper ikke før, deres telefon ikke længere ringer og der ikke er nogen, der har brug for dem. Jeg vil gerne selv bestemme, hvornår jeg siger stop og det er nu”, siger Leif Maibom.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Iøvrigt er det også det eneste at gøre, hvis man gerne vil have lov til at læse sin nekrolog”, siger han.

Rørt skuespillerhold

Den kommende direktør for Sønderborg Sommer Revy, Jeanne Boel, var meget rørt, mens hun holdt en lille afskedstale for sin forgænger.

“Det har været helt fantastisk at arbejde sammen med dig og i mange af timerne var du jo bare en på holdet”, siger Jeanne Boel og fortsætter:

“Det er fantastisk at tænke på, du og Johnna har skabt Sønderborg Sommer Revy. Og hvis der er nogle ord, du skal tage med som dine, så må det være ‘Sønderborgs kærlighed – Min styrke’. Det er jo ikke alene revyen folk kommer for at se. Det er især dig, de vil se”, siger Jeanne Boel, der havde sikret sig en serviet, så tårerne kunne tørres bort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Revyholdet fik publikum til at synge med på en afskedssang – og den helt store overraskelse blev, da Leif Maibom pludselig fik en pris.

Raghild-Margrethe-Prisen

Hvert år har Leif Maibom givet en Thorleif-pris til en – eller flere – der har gjort en stor indsats for dansk revy.

“Du fortjener selv at få den pris, men det ville jo se mærkeligt ud, hvis du stod og gav dig selv en pris”, siger Nena Maibom og det er scenograf Gitte Geertsen, der havde lavet en statue til afskedens stund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gitte Geertsen giver Ragnhild-Margrethe-Prisen til Leif Maibom.

“Det er en Ragnhild-Margrethe-Pris og vi allesammen synes, at du virkeligt fortjener den”.

Om der venter Leif Maibom og hans hold flere priser for Når Enden Er Go’ må tiden vise.

Indtil videre glæder de allesammen sig over, at årets revy har fået flottere anmeldelser og flere stjerner end nogensinde før i de 36 år.

25.808 billetter blev der solgt i denne sæson – og det er også rekord.

Leif Maibom slutter på toppen og kan trygt smide sig i hængekøjen.

 

19. juli 2024 112, Sønderborg

Indbrudstyven fik ikke noget med sig

19. juli 2024 112

Natten mellem onsdag og torsdag var der indbrud i en garage på Lambjergskovvej i Vollerup. “Gerningsmanden havde brudt døren til garagen op og det er tydeligt, at han har været indenfor. Men det ser ikke ud til, der er stjålet noget”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg.

Læs mere...