EU-Kommissionen gennemtygger den danske landbrugspakke

10. november 2016 Politik

Regeringen blev tidligere i år afsløret i at vildlede Folketinget om de miljøkonsekvenser, der fulgte i kølvandet på landbrugspakken og det kostede sønderjyske Eva Kjer Hansen posten som Miljø- og fødevareminister.

Nogle måneder senere kom det frem, at regeringens top kendte til talrige problemer ved pakken, herunder de omstridte beregningsmetoder om konsekvenserne for miljøet, men regeringen saksede de hårdeste advarsler ud i papirerne til Folketinget, skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fik et bredt flertal i Folketinget til at udtale hård kritik af regeringstoppen.

Samtidig blev fem ministerier afsløret i at forsøge at tilbageholde oplysninger om pakken for offentligheden.

EU-Kommissionen er gået ind i sagen og forhandler for tiden med regeringen om konsekvenserne.

Tvang kan afløse frivillighed

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har løftet en flig af sløret for, hvad prisen kan blive for at få regeringens landbrugspakke godkendt af EU-kommissionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis ikke landmændene sår tilstrækkeligt med såkaldte efterafgrøder ad frivillighedens vej, vil de kort og godt blive tvunget til det.

Den omstridte landbrugspakke giver landmændene lov til at udlede mere kvælstof på markerne. Derudover har det været et centralt element i pakken selv at lade landmændene frivilligt fastlægge en del af deres miljøindsats – eksempelvis hvor mange efterafgrøder, de vil så.

Efterafgrøder skal sås sidst på sæsonen for at suge kvælstof op fra jorden, så det ikke forurener grundvandet og havmiljøet, mere end EU-reglerne tillader.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men elementet af frivillighed må regeringen og landmændene altså nu sandsynligvis vinke farvel til.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...