EU-Valg: Valgmøde med EU-kandidaterne i MultiKulturhuset

30. april 2019 Politik

Den 26. maj skal danskerne stemme om, hvem de mener skal i Europa-Parlamentet.

Kom og mød din EUkandidat og find ud af, hvad de vil i Europa-Parlamentet.

EU-valgmødet finder sted den 9. maj i Sønderborg, skriver Demokrati i Europa.

”EU står overfor udfordringer som flygtningekrise, klimakrise, fortsat høj arbejdsløshed i en række medlemslande og ikke mindst Brexit, hvor Storbritanniens forhold til EU fortsat er uafklaret”, siger Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker og sekretariatsleder hos Oplysningsforbundet Demokrati i Europa.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Samtidig er det valgår, så det er nu, at borgerne skal diskutere EU og tage stilling til, i hvilken retning de mener, det europæiske samarbejde skal udvikle sig, og hvordan de grænseoverskridende problemer skal løses”, siger Nørlem Sørensen.

DEO inviterer til gratis EU-valgmøder rundt omkring i landet. Her vil alle få et kendskab til Europa-Parlamentet, valgets store spørgsmål og indblik i hvad EU-kandidaterne vil i Europa-Parlamentet.

I Sønderborg vil blandt andre socialdemokratiets Christel Schaldemose, Christian Juhl fra Folkebevægelsen mod EU, Anders Guldhammer fra Konservative, Asger Christensen fra Venstre, Karin Rohr Genz fra Alternativet, Anders Burlund fra Liberal Alliance, Rikke Lauritsen fra Socialistisk Folkeparti, Sissel van Run-Kvist fra Radikale Venstre og Sabrina Louise Christiansen fra Enhedslisten debattere EU-politik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle opstillingsberettede partier er inviteret til at deltage i panelet, så alle synspunkter og politiske holdninger er repræsenteret så vidt muligt.

Mødet finder sted i MultiKulturhuset den 9. maj fra klokken 13.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...