EUC-elever: Nej til tysk lavtløns-praktik

18. oktober 2013 Erhverv

De kan ikke finde en praktikplads, men alligevel vælger mange elever på erhvervsskolerne praktik i udlandet fra.

Der er ellers masser af praktikpladser, hvis man bare tager turen ned over grænsen. Men eleverne kan ikke få økonomien til at hænge sammen, lyder det fra både skoler og elever.

Her går grænsen for, hvor lidt lærlinge kan spises af med i løn.

Her går grænsen for, hvor lidt lærlinge kan spises af med i løn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tager man til udlandet i praktik tjener man nemlig kun 5.300 kr. om måneden før skat. Morten Ryom, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, kan godt forstå, hvis den lave løn afskrækker eleverne.

– Det er jo et problem, hvis man passer et fuldtisarbejde og kun får 45 kroner før skat i timen.

Men det er ikke kun lønnen, der holder de danske unge fra et praktikeventyr i Tyskland, mener direktør for EUC Syd, Finn Karlsen.

– Den øvrige arbejskraft bevæger sig generelt ikke henover grænsen. Derudover kan der være nogle sproglige problemer forbundet med det at have en praktikplads i Tyskland. Det er ikke alle der har de fornødne kompetencer til det rent sprogligt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Den internationale skole er indstillet til SEVERIN-PRISEN

16. september 2021 Uddannelse

Den internationale skole i Sønderborg med 168 elever vil gerne være mere synlige. Derfor oprettede skolen for et år siden en Facebookside, som nu er indstillet til SEVERIN-PRISEN 2021. For Sønderborg International School er det vigtigt, at forældre og andre interesserede kan følge med i børnenes hverdag på skolen. Derfor producerer de ældre klasser selv […]

Læs mere...