EUC-elever: Nej til tysk lavtløns-praktik

18. oktober 2013 Erhverv

De kan ikke finde en praktikplads, men alligevel vælger mange elever på erhvervsskolerne praktik i udlandet fra.

Der er ellers masser af praktikpladser, hvis man bare tager turen ned over grænsen. Men eleverne kan ikke få økonomien til at hænge sammen, lyder det fra både skoler og elever.

Her går grænsen for, hvor lidt lærlinge kan spises af med i løn.

Her går grænsen for, hvor lidt lærlinge kan spises af med i løn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tager man til udlandet i praktik tjener man nemlig kun 5.300 kr. om måneden før skat. Morten Ryom, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, kan godt forstå, hvis den lave løn afskrækker eleverne.

– Det er jo et problem, hvis man passer et fuldtisarbejde og kun får 45 kroner før skat i timen.

Men det er ikke kun lønnen, der holder de danske unge fra et praktikeventyr i Tyskland, mener direktør for EUC Syd, Finn Karlsen.

– Den øvrige arbejskraft bevæger sig generelt ikke henover grænsen. Derudover kan der være nogle sproglige problemer forbundet med det at have en praktikplads i Tyskland. Det er ikke alle der har de fornødne kompetencer til det rent sprogligt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...