EUC Syd: Årets Læreplads er Vitfoss i Gråsten

20. oktober 2016 Gråsten

Dommerkomiteen på EUC Syd har været samlet og har udpeget Gråsten-virksomheden Vitfoss som vinder af Årets Læreplads 2016.

Det er lager og logistikoperatør-lærling Mette Kolb, der står bag indstillingen af sin læreplads.

Vitfoss rådgiver i værdiskabende løsninger til animalsk produktion og har omkring 500 ansatte, hvoraf de 35 er i Gråsten.

Mette Kolb har i sin nominering lagt vægt på, at hun har en meget varieret berøringsflade, at Vitfoss giver hende mulighed for at udføre arbejdsopgaver på lige fod med de fastansatte i teams og ydermere, at hun har rig lejlighed for at omsætte sin viden fra skolens teori til virkelighedens praksis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er essentielle parametre, når man er i lære.

Det er vigtigt for mig, at jeg kan se en sammenhæng mellem teori og praksis, og hos Vitfoss får jeg lov til at afprøve den mere teoretiske indgang i virkeligheden, som jeg lærer på skoleforløbene”, siger Mette Kolb i en pressemeddelelse.

Mette Kolb oplever, at man hos Vitfoss hjælper hinanden på tværs af opgaver, og virksomheden har for eksempel udvist hensyn og fleksibilitet ved at ændre i hendes arbejdstider, så hun kan benytte det offentlige transportsystem mellem Sønderborg og arbejdspladsen i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

De ændrede arbejdstider har i øvrigt også vist sig at være positive for virksomheden, fordi hun nu overlapper ind i aftenholdet, hvilket er en stor hjælp.

EUC Syds direktør Finn Karlsen overrækker prisen til Vitfoos ved et arrangement i Aabenraa på tirsdag.

EUC Syd modtog i år 36 nomineringer til Årets Læreplads inden for 14 forskellige fag lige fra bl.a. automatiktekniker, skorstensfejer og cater til mekaniker, ernæringsassistent og frisør.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...