EUC Syd bliver Videncenter for automation og robotteknologi

6. oktober 2017 Uddannelse

EUC Syd har netop modtaget besked om, at vi sammen med Herningsholm Erhvervsskole og Syddansk Erhvervsskole er udpeget af Undervisningsministeriet til at etablere et nationalt videncenter for automation og robotteknologi.

Det er aftalekredsen bag erhvervsuddannelsesreformen, der har besluttet, at der i 2017 skal etableres 9 videnscentre inden for erhvervsuddannelserne, og et syddansk center for automation og robot ligger i tråd med Region Syddanmarks Vækstforums seneste handleplans- og investeringsplan, hvor man netop valgte, at automatisering og robotteknologi skal være et indsatsområde for 2018/19.

Artiklen fortsætter under annoncen

Videncenter for automation og robotteknologi vil blandt andet bidrage til, at vores elever på erhvervsuddannelserne bliver i stand til at håndtere den hastige teknologiske udvikling og matche de kompetencer, som virksomhederne efterspørger på et digitalt arbejdsmarked, skriver EUC Syd i en pressemeddelelse.

De tre erhvervsskoler bidrager med forskellige investeringer, netværk og kompetencer:

  • EUC Syd bidrager med spidskompetencer i løsninger til, hvordan produktionslinjer kan automatiseres, og vi har et veludbygget virksomhedsnetværk bl.a. via automatiktekniker-uddannelsen med bl.a. Danfoss, Novo Nordisk og Linak.
  • Herningsholm Erhvervsskole er landets førende erhvervsskole inden for industriteknik og har investeret i CNC-styrede drejebænke med laderobotter og avancerede 3D-printere.
  • Syddansk Erhvervsskole samarbejder med et stort netværk af robot- og automationsvirksomheder samt videnmiljøer inden for robotteknologi og har opgraderet industriuddannelserne med en del forskelligt værktøj og teknologi.

Videncentret vil kræve investeringer i højt specialiseret udstyr for 20 mio. kr., og den store teknologiske satsning betyder, at det lokale erhvervsliv omkring EUC Syd og de ørige uddannelsesinstitutioner bliver inddraget i en række nye aktiviteter inden for automation og robotter.

Vi går nu sammen i et konsortium med de øvrige to uddannelsesinstitutioner, så det nye videncenter inden for automation og robotteknologi vil være i drift i starten af 2018.

Alle tre skoler dyrker talentarbejdet i forbindelse med SKILLS konkurrencer. Ved DM i SKILLS i starten af 2017 fik de tre skoler tilsammen 4 guldmedaljer på de fagområder, som hører ind under videncentret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk