EUC: Unge danskere valfarter i praktik i Tyskland

16. februar 2014 Erhverv

En af de væsentligste forklaringer på, at unge på erhvervsuddannelserne springer fra grundforløb til grundforløb er, at danske virksomheder ikke tager dem i praktik. Altså kan de enten helt opgive at uddanne sig eller også prøve et alternativt håndværk.

Tysk erhvervsliv hjælper unge danskere til uddannelse.

Tysk erhvervsliv hjælper unge danskere til uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når nu danske unge, som virksomhederne får brug for i fremtiden, ikke kan uddannes i tilstrækkeligt antal i danske virksomheder, så har Undervisningsminister Christine Antorini opfordret de unge til at tage deres praktik i Tyskland.

Og det gør de unge.

EUC Syd i Sønderborg har mærket stigende interesse for tysk praktik efter Antorinis opfordring.

– Vi oplever, at omtalen har givet en stigende interesse blandt eleverne. Og for første gang nogensinde har vi haft en tysk arbejdsgiver, som har henvendt sig for at få en lærling, siger direktør Finn Karlsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han erkender, at skolen ikke har været gode nok til at informere om det tyske alternativ.

EUC Syd har nu taget kontakt til Handelskammeret i Flensborg for at bane vej for flere danske lærlinge syd for grænsen, og pønser på at indføre teknisk tysk på fag, hvor tysk praktik er særlig oplagt, skriver Avisen.dk.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...