Eva Kjer Hansen fortalte lidt om politikerlivet

9. maj 2016 Augustenborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Eva Kjer Hansen brugte en del af sin mandag aften sammen med politisk ligesindede i Kultursalen i Augustenborg, hvor Venstre på Midtals var vært.

“Første gang jeg mødte Eva Kjer Hansen var til et dyrskue for mange år siden. Dengang var hun formand for VU og hun var en pige, der virkelig kunne trække os unge fyre til sig”, siger Tage Petersen i sin velkomst. Ved dyrskuet vandt han en  konkurrencen om at sætte navn på flest Venstreministre i den dengang siddende regering.

Artiklen fortsætter under annoncen

IMG_4817

Tage Petersen fortæller, det var mødet med Eva Kjer Hansen, der fik ham ind i Voksen-Venstre.

“Præmien var en tur til Christiansborg og et besøg på Axelborg sammen med Eva Kjer Hansen – og da jeg kom hjem, meldte jeg mig omgående ind i Voksen-Venstre. Jeg var faldet for aldersgrænsen til VU”, siger Tage Petersen. Han nævnte ikke, om det var Eva Kjer Hansen eller Venstres politik, der vægtede mest.

Minister en kort tid

Eva Kjer Hansen blev Miljø- og Fødevareminister i den siddende regering og havde pladsen indtil Konservative sammen med oppositionen sagde, at der ikke var tillid til hende.

“Jeg ofrede mig for regeringen og det er fint nok”, siger Eva Kjer Hansen og forklarer sagens kerne til de godt 40 Venstremedlemmer.

“Dengang jeg blev minister ville jeg skabe noget optimisme i landbruget og vi skal huske, det er et erhverv, der eksporterer for 150 milliarder om året og sikrer en masse jobs i hele landet”, siger Eva Kjer Hansen. Hun fortæller, at danske landmænd er blandt verdens bedste og de mest klimarigtige.

“Det skal de have anerkendelse for og vi skal have flere til at købe de produkter, der lever op til vores krav”, siger hun.

Der tales meget om dyrevelfærd og på Christiansborg arbejdes der på, at der skal kunne skiltes med, at det enkelte landbrug gør noget for at dyrene trives.

Lidt fra Borgen

Christiansborg er en arbejdsplads, hvor man ifølge Eva Kjer Hansen har følt sig velkommen uanset om man var helt, IMG_4819genganger, rød eller blå.

“Men den seneste tid er folketingsmedlemmer begyndt at trække hinanden i samråd om personlige ting. For eksempel Esben Lunde Larsens plagiatsag, der så viste sig ikke at være plagiat”, siger Eva Kjer Hansen. Hun er ikke glad for, at det sker, fordi der jo ikke er mennesker uden fortid – heller ikke på Christiansborg.

“Men, når man siger, man hiver en politiker i samråd, så giver det medieomtale”, siger hun som en mulig forklaring.

Sociale ydelser

Her i landet er der masser af sociale ydelser, som man kan få del i fra fødsel og indtil begravelseshjælpen.

“Jeg mener, vi er må diskutere, hvad velfærdssamfundet skal tage sig af. Jeg ser også adskillige på førtidspension, der måske skulle have været i en eller anden form for beskæftigelse”, siger den tidligere minister. Hun nævner, at der er mange østarbejdere her i landet.

“Og det skal vi være glade for, fordi der ellers ville være meget, der ikke blev lavet”, siger hun. Her nævnes der ikke noget om eventuelle lønforskelle på østarbejdere og danskere.

Politikere

Eva Kjer Hansen.

Eva Kjer Hansen.

På Christiansborg hænger der nogle malerier fra ’50erne, der viser landskaber med marker og køer.

“Oprindeligt var det kun røde køer, der var malet, men det fik nogle af de jyske folketingspolitikere til at reagere”, siger Eva Kjer Hansen. Det er nemlig brogede køer, der er flest af og derfor skulle maleren male nogle af sine røde køer om. Maleren kom fra Lolland, hvor der er flest røde.

“Maleren selv var politisk rød og da man nævnte noget om køernes skifte, så sagde han bare, at inderst inde er de allesammen røde”, siger Eva Kjer Hansen.

Ingen lønstigning

Folketingspolitikerene har lige stemt en lønstigning til regionsrådspolitikere og landets borgmestre igennem, mens de undlod at give sig selv en lønforhøjelse.

“Vi siger, at folk har de politikere, som de fortjener – og med de lønninger, som vi giver dem, så har vi ikke fortjent ret meget”,  siger Eva Kjer Hansen.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk