Eventør begejstrer med arrangementer der bobler af fantasi og kreativitet

17. januar 2023 Augustenborg
Mia Lilliendahl Larsen som Isdrønningen. Foto: Patricio Soto
Mia Lilliendahl Larsen som Isdrønningen. Foto: Patricio Soto

Det er det helt rigtige for Mia Lilliendahl Larsen at have sit eget firma, Eventør, hvor der er masser af plads til at lade fantasi og kreativitet folde sig ud på måder, som der virkelig bliver lagt mærke til.

Og der blev bestemt lagt mærke til Horror House, da Eventør, med afsæt i Danmarkshistoriens største seriemorder, der oven i købet var en kvinde, spredte uhygge i Augustenborg_Projects lokaler.

“Der var nogle, som sagde, at det var for meget, jeg brugte den kvindelige massemorder, altså en virkelig person i mit setup, men det lykkedes faktisk at få gæsterne til at fundere dybere over vores kulturarv”, siger Mia Lilliendahl Larsen til SønderborgNYT. I 1920-erne afleverede en del ugifte kvinder deres nyfødte barn til andre kvinder, som mod betaling påtog sig arbejdet med at finde plejefamilier til det lille barn. En af de kvinder var Dagmar Overby på Vesterbro i København og hun kvalte mindst 16 af børnene og kom deres lig i blandt andet brændeovnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dagmar Overby var næppe den eneste kvinde, som gjorde sådan og det giver jo en god anledning til at få en snak om, hvordan det var at være kvinde i Danmark omkring år 1920. Det var jo først efter afsløringen af Dagmar Overby, man begyndte at registrere fødsler”, siger Mia Lilliendahl Larsen, som godt kan li’ at tage afsæt i historien og almindelige menneskers vilkår, som de var for en del år siden.

Rutschebanetur

Mia Lilliendahl Larsen  fortæller videre, at hun havde sit første event i 2019 og efter det kom Corona.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi ikke måtte samles, så handlede det om at tænke anderledes og rykke små events ud på gaderne og det gjorde jeg til Halloween i 2020 og heldigvis blev restriktionerne senere fjernet og så fik jeg travlt”, siger Mia Lilliendahl Larsen og tilføjer, at årene med Eventør indtil nu har været en rigtig rutschebanetur.

Drømte om en rollespilspark

“For 15 år siden drømte jeg om at få lavet en rollespilspark, hvor gæsterne kom til parken, men nu laver jeg så det her, hvor det er Eventør, der kommer ud i forskellige rammer. Blandt andet hos Augustenborg_Project og der kommer en ny omgang Horror House et sted i Sønderborg i efterårsferien og folk kan roligt regne med, at det bliver virkelig ulækkert og samtidig henvender det sig til både voksne og børn”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skæve og det uventede

“Jeg synes, vi skal have meget mere af det skæve, det overraskende og det uventede”, siger Mia Lilliendahl Larsen, som også lavede eventet ‘I hertugernes fodspor’, som er levende historiefortælling, en slags interagerende teater på Sønderborg Slot, hvor publikum kunne tale med hertugen og hertuginden, spørge ind til deres liv og deres flotte tøj og frisurer.

“Det var en succes og jeg synes, det passer som hånd i handske med masterplanen for Hertugernes Augustenborg, så jeg håber, det kan fortsætte på hertugslottet. Måske kan vi lave maskebal og hofballer, så publikum træder ind i Augustenborgs historie, hører og danser til den musik, som hertugens gæster gjorde, spiser samme menuer, får datidens klæder på og får sat håret helt, som man gjorde dengang”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og dengang blev de fornemme pudret og det var rigtigt godt, fordi så var der ingen, der lagde mærke til de sår, som de syfilisramte havde”.

Rollespil begejstrer

Det er gennem rollespil, Mia Lilliendahl Larsen har det allerbedst og flere har også oplevet hende som Fru Skrald ved Klimadage i Sønderborg og i Klimadage i Universe. Hun har været Isdronningen og mange andre figurer. Ikke nok med det:

“På idrætshøjskolen har jeg været med til at lave teambuilding for Sønderjysk Revision og temaet var James Bond. Her stod jeg for alt det kreative, mens idrætshøjskolen stod for alt det actionprægede”, siger Mia Lilliendahl Larsen og fortæller dermed, at vil en virksomhed eller en forening have et event, som skiller sig ud, så er udgangspunktet for Eventør, at alt er muligt og der er næsten garanti for, at det bliver skævt på den fede måde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...